„Nestlé“ stoja į kovą su klimato kaita: populiarins net subalansuotą mitybą | Kas vyksta Kaune

„Nestlé“ stoja į kovą su klimato kaita: populiarins net subalansuotą mitybą

delfi.lt 2019/09/15 11:42
Delfi nuotr.

Aktyviai prisidėdama sprendžiant klimato kaitos problemas, didžiausias maisto produktų koncernas pasaulyje „Nestlé“ įsipareigoja iki 2050 metų pasiekti nulinius šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos rodiklius. Šis įsipareigojimas apima ir Paryžiaus susitarimo tikslą – apriboti Žemės temperatūros kilimą iki 1,5 laipsnio Celsijaus.

Pastaruosius ketverius metus „Nestlé“ savo veiklą vykdė siekdama Žemės temperatūros kilimą sumažinti iki 2 laipsnių Celsijaus, o per ateinančius dvejus metus bendrovė sudarys tikslų planą ir sieks temperatūros rodiklius sumažinti iki 1,5 laipsnio.

Prieš šį mėnesį vyksiantį Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus iniciatyva organizuojamą klimato politikos veiksmų aukščiausiojo lygio susitikimą „Nestlé“ pasirašys dokumentus, įpareigojančius siekti 1,5 laipsnio Celsijaus rodiklio.

„Klimato kaita yra viena didžiausių grėsmių, su kuria susiduriame kaip visuomenė. Taip pat tai yra viena didžiausių rizikų mūsų verslo ateičiai, – teigia įmonės generalinis direktorius Markas Schneideris. – Laiko atsargos, kai galime išvengti blogiausių globalinio atšilimo padarinių, senka, todėl keliame drąsius tikslus pasiekti nulinę emisiją. Pasitelkę pasaulinius bendrovės išteklius ir industrijos žinias galime prisidėti prie reikšmingų pokyčių.“

M. Schneiderio teigimu, koncerno kelias link nulinės emisijos jau yra prasidėjęs, o nuo šiol bendrovė dar labiau stiprins savo pastangas. Kad įgyvendintų savo įsipareigojimą iki 2050 metų, bendrovė vykdys:

• Spartesnę produktų transformaciją, atsižvelgiant į vartotojų tendencijas ir pasirinkimą. Įmonė išleis daugiau produktų, kurie paliks mažesnį pėdsaką aplinkai ir prisidės prie subalansuotos mitybos populiarinimo. Tai apima platesnę augalinių maisto produktų pasiūlą, kurios nori vartotojai. Taip pat bendrovė keis savo produktų sudėtį ir naudos daugiau klimatui nekenksmingų ingredientų bei siūlys alternatyvias pakuotes;

• Žemės ūkio iniciatyvų didinimą, siekiant absorbuoti daugiau anglies dioksido. Pasauliniu mastu bendrovė sustiprins savo programas su ūkininkais, kad būtų atkuriama žemė ir apribojamas šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas. Bendrovė stengsis labiau apsaugoti miškus atsodindama medžius ir didindama biologinę įvairovę. Taip pat iniciatyvos su ūkininkais apims ir efektyvesnį pieno produktų tiekimo grandinės valdymą;

• Savo gamyklose, sandėliuose ir biuruose įmonė naudos 100 proc. atsinaujinančią elektrą. Šiuo metu trečdalis – 143 – bendrovės gamyklų jau naudoja 100 proc. atsinaujinančią elektrą. Kompanija ir toliau sieks didinti energijos vartojimą iš atsinaujinančių šaltinių.

Kaip rašoma pranešime spaudai, norint pasiekti 1,5 laipsnio Celsijaus rodiklį, pokytis turi įvykti globaliu mastu tarp pramonės, valdžios atstovų ir visuomenės. Koncernas toliau rems įvairias iniciatyvas, siekdamas užtikrinti, kad visi sektoriai greičiau judėtų link užsibrėžto tikslo.

Naujasis 2050 metų įmonės įsipareigojimas papildo bendrovės vykdomą veiklą mažinant šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas visoje kompanijos vertės grandinėje. Bendrovė efektyvina paskirstymo tinklus ir sandėlius, optimizuodama maršrutus, kad sumažėtų degalų sąnaudos ir anglies dvideginio išmetimas.

Per pastaruosius ketverius metus šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimas didžiausiuose bendrovės paskirstymo centruose sumažėjo beveik 40 proc. Taip pat bendrovė suaktyvino savo veiklą, siekdama užtikrinti atsakingą žaliavų tiekimą, ir padarė didelę pažangą, siekdama nulinio miškų naikinimo tikslo. Skaičiuojama, kad nuo 2014 metų šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimas visoje bendrovės vertės grandinėje prilygsta 1,2 mln. automobilių keliuose.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA