VRK plakatuose – klaida dėl išankstinio balsavimo Kaune – Kas vyksta Kaune

VRK plakatuose – klaida dėl išankstinio balsavimo Kaune

Skaitytojos ir R. Tenio nuotr.

Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pastebėjo klaidingą informaciją Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) plakatuose, kurie informuoja gyventojus apie balsavimą artėjančiuosiuose rinkimuose ir referendume gegužės 12 d.

Dar prieš savaitę skelbėme, jog Kauno savivaldybėje išankstinis balsavimas, numatytas gegužės 7-9 dienomis, nevyks dėl numatytų pratybų.

Dėl pratybų išankstinis balsavimas Kauno savivaldybėje nevyks

Nepaisant to, VRK platinamuose plakatuose nėra jokios informacijos apie tai, jog kauniečiai miesto savivaldybėje (Laisvės al. 96) iš anksto balsuoti negalės.

/ Skaitytojos nuotr.

Pateikiama informacija klaidinga, nes rašoma, jog balsavimas iki rinkimų dienos savivaldybėse vyks gegužės 7-9 dienomis, 7-20 valandomis.

Apie klaidinančius plakatus pasisakė ir VRK

Dėl informacijos plakatuose trūkomo ir netikslumo susisiekėme su VRK.

„Plakatai apie balsavimą iki rinkimų dienos buvo parengti ir išplatinti dar nežinant, kad Kauno mieste balsavimas iš savivaldybės pastato bus perkeltas į kitą vietą. Vyriausiajai rinkimų komisijai balsavimo vietos pakeitimas taip pat buvo netikėtas.

Šiuo metu yra vykdoma intensyvi informavimo kampanija Kauno mieste planuojantiems balsuoti rinkėjams, kad balsavimas vyks Vytauto Didžiojo universitete, S. Daukanto g. 28, Kaune“, – rašoma VRK atsakyme.

Savivaldybės administracijos pastato prieigose ir jo viduje vyks karinė pratybos „Perkūno bastionas 2024“, tad Kaune anksčiau balsuoti norintys bus laukiami Vytauto Didžiojo universiteto pastate (S. Daukanto g. 28) ir Kauno rajono savivaldybės administracijos pastate (Savanorių pr. 371).

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA