Uždarytas svarbus įvažiavimas į Kauną: vairuotojai kenčia spūstyse, o kur darbininkai? – Kas vyksta Kaune

Uždarytas svarbus įvažiavimas į Kauną: vairuotojai kenčia spūstyse, o kur darbininkai?

Jau nuo šiandien visai vasarai uždarytas svarbus įvažiavimas į Kauną – Marvelės viadukas. Nuo pat ryto vairuotojai piktinosi, kad uždarius viaduką laiką tenka gaišti spūstyse, tačiau darbuotojų, turinčių remontuoti šį viaduką, nėra.

Spūstys kilometrinės, o darbininkų nėra

Pirmadienio rytą „Kas vyksta Kaune“ grupėje vairuotojai dalijosi nuotraukomis, kuriose užfiksuotos besidriekiančios kilometrinės spūstys dėl uždaryto Marvelės viaduko.

„Uždaryta Marvelė. Link centro, Noreikiškėm, Ringaudam – šakės. Tai čia vasaros atributas bus – „Kamštis Kaune 2024. Summer edition“, – rašė vairuotojai.

Socialiniame tinkle Instagram verslininkė, Petro Gražulio dukra Marija Šalaševičienė taip pat pasidalino, kad jau nuo pat ryto dėl uždaryto viaduko stovi spūstyse.

„Nuo ryto stoviu kamščiuose. Pas mus Kaune uždaro labai svarbų viaduką. Tai kad uždaro ir remontuoja – viskas gerai, bet kad taip ilgam… Nežinau, kaip mes čia gyvensim, nes reikia daryti labai didelį ratą ir labai daug žmonių tą ratą turi daryti iš mūsų ten to rajono.

Kemšasi dėl to ir visas miestas. Ir va, stoviu Aleksote dabar kamšty, ir galvoju, kad nu nieko mes čia nepakeisim. Reikia prisitaikyti, išvažiuoti anksčiau. Tai perspėju, kauniečiai, jus – apsišarvuokime kantrybe“, – savo socialiniame tinkle kalbėjo žinoma verslininkė M. Šalaševičienė.

Spūstys ant Aleksoto kalno dėl uždaryto Marvelės viaduko / „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ grupės nariams užkliuvo ir tai, kad nors viadukas uždarytas ir vairuotojai kenčia stovėdami spūstyse, tačiau darbininkų – nematyt.

„Tiltas uždarytas, darbininkų nei vieno. Welcome to BANNANA republik. Visur taip, iškasinėjo, uždarė, o dirbti nėra kam. Per kamščius nedavažiavo dar. Uždaryt tai uždarė, bet niekas kelininkam nepasakė, kad jiem tai galima ten būt…

Normaliose šalyse kelius parom tvarko, kad eismo netrukdyt. Bananijoj su**sa visus kampus ir palieka, kol žmonės tūkstančiais nepradės eit skundus rašydami, tol anie d****ai ir išsi***inės“, – pasipiktinimą reiškė Kauno vairuotojai.

Ragina rinktis alternatyvius maršrutus

Vairuotojams, kurie naudojosi Marvelės viaduku teks ieškoti kitų maršrutų. Kaip patarė bendrovė „Via Lietuva“, kol bus vykdomi viaduko remonto darbai, iš Užnemunės g. link magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda vykstantys eismo dalyviai bus nukreipiami apylanka (viaduku ties Akademija).

Tie vairuotojai, kurie vyks į Užnemunės gatvę nuo Marijampolės ar Prienų pusės, galės rinktis alternatyvius maršrutus. Pavyzdžiui, pro Garliavą arba Noreikiškes.

Vietoje dirbę darbininkai teigė, kad viaduką nuspręsta visiškai uždaryti, nes net ir sumažinto intensyvumo eismas kelia gana dideles vibracijas, todėl darbai negali būti atlikti. Dėl šios priežasties Marvelės viadukas uždarytas nuo gegužės 6 d. iki rugsėjo 1 d.

Keičiasi autobusų maršrutai

„Dėl remonto darbų keisis 18-ojo autobuso maršrutas VDU Žemės ūkio akademija (Ringaudai) – Geležinkelio stotis. Iš Ringaudų iki VDU Žemės ūkio akademijos stotelės autobusai važiuos įprasta trasa, toliau – Universiteto g., Šiltnamių g., Julijanavos g., Europos pr., Veiverių g. iki Vytauto Didžiojo tilto stotelės, toliau – įprasta trasa.

Iš Geležinkelio stoties iki Vytauto Didžiojo tilto autobusai važiuos įprasta trasa, toliau – Veiverių g., Europos pr., Julijanavos g., Šiltnamių g., Universiteto g., iki Ringaudų autobusai važiuos įprasta trasa“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Vykstant viaduko remontui, kaip teigė M. Matusevičius, kursuos ir papildomas 00 numeriu pažymėtas autobusas maršrutu Marvelė – Kauno pilis. Jis važiuos Jonavos g., Šauklių g., Gimnazijos g., Birštono g., Karaliaus Mindaugo pr., Vytauto Didžiojo tiltu, Marvelės g., Užnemunės g., Marvelės g., Vytauto Didžiojo tiltu, Karaliaus Mindaugo pr., Birštono g., Gimnazijos g., Šauklių g., Jonavos gatve. Daugiau informacijos apie maršrutų pasikeitimus: stops.lt/kaunas.

/ Akademijos seniūnijos nuotr.

Akademijos seniūnija informavo, kad priemiesčių autobusų maršrutai bus nukreipiami pro Aleksotą.

Tai palies priemiesčio autobusų 157-ajį, 165-ajį, 166-ajį ir 181-ajį maršrutus. Autobusų eismas vyks Kauno m. Dariaus ir Girėno gatve.

Primename, jog Marvelės viadukas pastatytas lygiai prieš 30 metų – 1994 m. Šiuo metu viaduko būklė yra prasta, t. y. asfalto danga suskilinėjusi, duobėta, su provėžomis, vietomis surūdiję atitvarai, kai kur kiauri deformaciniai pjūviai ir pan.

Kaip rašoma „Via Lietuva“ pranešime žiniasklaidai, kapitaliai remontuojant viaduką, bus paklota nauja asfalto danga, suremontuotos kolonos ir perdanga, sutvarkyti deformaciniai pjūviai, vandens nuvedimo sistema, turėklai, apsauginiai atitvarai, atramos, viaduko šlaitai, apšvietimas, atnaujintas ženklinimas ir kt.

Marvelės kapitalinio remonto darbus vykdo AB „Kauno tiltai“, šių darbų sutarties vertė – 1,6 mln. Eur su PVM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA