Vokaline muzika džiugina šimtmetį gyvuojantis Kopenhagos Karališkosios koplyčios choras – Kas vyksta Kaune

Vokaline muzika džiugina šimtmetį gyvuojantis Kopenhagos Karališkosios koplyčios choras

Iš Danijos į Lietuvą atvykusio berniukų choro koncerte, kuris antradienio vakarą vyks Kauno valstybinėje filharmonijoje, greta danų kompozitorių chorinės muzikos skambės ir gerai žinomo lietuvių chorvedžio bei muzikos kūrėjo Vytauto Miškinio opusas.

Koncerto atlikėjai – svečiai iš Danijos: Kopenhagos Karališkosios koplyčios berniukų choras, Kristin Mulders (mecosopranas), Torsten Nielsen (tenoras), Hanne Kuhlman (vargonai) bei dirigentas Carsten Seyer – Hansen.

Muzikos atlikėjus pristato Danijos ambasada Lietuvoje, pabrėždama, kad 2024-aisiais savo 100 metų jubiliejų švenčiantis berniukų choras aktyviai koncertuoja gimtojoje šalyje ir seniai yra pelnęs tarptautinį pripažinimą.

Choras jau apkeliavo didžiąją dalį pasaulio šalių ir kasmet vyksta į užsienio gastroles. Kolektyvo repertuarą sudaro muzika nuo viduramžių giedojimo, Renesanso polifonijos iki J. S. Bacho, J. Haydno, F. Schuberto bei kitų didžiųjų autorių simfoninių – vokalinių opusų.

Jubiliejinių metų balandį choras paskyrė gastrolėms Baltijos šalyse. Koncertams tiek Lietuvoje (Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune), tiek kitose šalyse beveik pusšimčio jaunųjų dainininkų kolektyvas kartu su solistais ir vargonais parengė įspūdingą programą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA