Sostinės politikas sukritikavo Kauno „Circle K“: verktų „Margė“ tai matydama – Kas vyksta Kaune

Sostinės politikas sukritikavo Kauno „Circle K“: verktų „Margė“ tai matydama situaciją pakomentavo „Circle K“ atstovė

V. Ilgiaus, R. Tenio nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ koliažas

Savaitės pradžioje socialinio tinklo Facebook paskyroje visuomenininkas, sostinės politikas Vaidotas Ilgius pasidalijo įrašu, kuriame sukritikavo vieną Kauno degalinę dėl su dėžėmis išmesto ilgo galiojimo pieno. Vyras pasipiktino, kad Kaune esanti degalinė galimai švaisto maistą ir atkreipė dėmesį, jog maistas tebėra per brangus švaistyti. Situaciją pakomentavo ir „Circle K“ Lietuvos degalinių tinklo departamento direktorė.

Akis užkliuvo už konteineriuose išmesto pieno

„#Greenwashing? Spręskite patys. Štai sekmadienį grįžtant iš uošvių Kaune sustojom „Circle K“ pertraukėlei – bevedžiojant šunelį akis užkliuvo už šiukšlių konteineriuose išmesto UTH pieno, dėžėmis.

Žvilgt į galiojimo datą – likę dar 2 dienos (jau nekalbant apie tai, kad tokio pieno galiojimas skaičiuojamas mėnesiais). Verktų #Margė tai matydama“, – rašė V. Ilgius.

Sostinės politikas įraše teigia nesupratęs, kaip tokį vaizdą galima pamatyti prie Kauno degalinės, kai mieste yra ir „Maisto bankas“, ir Lietuvos Caritas, ir daugybė kitų, besirūpinančių skurdžiau besiverčiančiais.

„Suprantu: gal atstumas nuo vadovybės, tvarumo pažangos ataskaitos rašytojų iki degalinės personalo didelis, gal sukas melejonai, gal kairė nemato, ką daro dešinė. Bet tada ko verti tie skelbiami „ambicingi ateities planai mažinti poveikį aplinkai ir švaistomo maisto kiekį“? Akių dūmimas ir pasakaitės iš pareigos, kaip anuomet komjaunimo susirinkimuose? Taip išeina.

Ir tokia va ta niekaip nenunykstanti feikų mada bent man tai tikrai vėžį varo. Tegul žodžiai ir darbai sutampa – maistas tebėra per brangus švaistyti. P.S.: neabejoju, „Circle K“ pasitaisys“, – mintis po pamatyto vaizdo feisbuke išrašė politikas.

„Circle K“: likučiai nurašomi minimaliai ir maistas nėra švaistomas

Naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ situaciją pakomentavo „Cirkle K“ Lietuvos degalinių tinklo departamento direktorė Kristina Kabelienė, patikinusi, kad nuotraukoje matomos pieno pakuotės yra tuščios, o jose buvęs pienas jau suvartotas.

Kaip teigė K. Kabelienė, degalinių darbuotojai, siekdami tinkamai išnaudoti atliekų konteinerio tūrį, tuščias pakuotes sudeda atgal į dėžes ir parengia išvežti atliekų tvarkytojams.

„Į „Cirkle K“ degalines užsakomas produktų kiekis yra tiksliai apskaičiuotas pagal kiekvienos degalinės poreikį ir tiekimo procesas ištobulintas pagal ilgametę veiklos patirtį, todėl „Cirkle K“ tinkle maisto produktai visuomet yra švieži, likučiai nurašomi minimaliai ir maistas nėra švaistomas“, – teigė „Circle K“ atstovė.

Be to, pasak K. Kabelienės, „Cirkle K“ ir šiais metais yra paskelbtas tvariausiu prekės ženklu tarp Lietuvos degalinių tinklų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA