Pramogautojų nelaimė Šilutės rajone primena panašų įvykį ir greta Kauno – Kas vyksta Kaune

Pramogautojų nelaimė Šilutės rajone primena panašų įvykį ir greta Kauno

Modestas Patašius 2024/05/06 20:09
M. Patašiaus nuotr.

Skrydžiai oro balionu nepigi, tačiau išties maloni pramoga. Deja, ne visada ji baigiasi sėkmingai. Pirmadienį visą Lietuvą apskriejo žinia, kad sekmadienį minint Motinos dieną Šilutės rajone skridę oro balionu žmonės patyrė tikrą košmarą.

Pablogėjus oro sąlygoms balionas kliudė kelis namus bei medžius, o smūgių metu iš jo žmonės „kaip kriaušės“ tiesiog krito ant žemės. Apie šį įvykį gana plačiai aprašė beveik visi Lietuvos internetiniai portalai.

Tačiau tai ne vienintelis atvejis kai toks paskraidymas galėjo baigtis liūdnai.

Skrido net 14 žmonių

2012 metų gegužės 27 dienos vakarą panaši nelaimė nutiko visai greta Kauno.

Tąkart vienu didžiausių Lietuvoje oro balionu „Dičkis“ skrido net 14 pramogautojų.

Vakarop pakilus iš Nemuno ir Neries santakos maždaug po pusvalandžio prasidėjo didžiulė liūtis. Priartėjus prie Rokų apylinkių patyręs oro baliono oreivis Gintautas Mockaitis nusprendė nerizikuoti ir toliau neskristi bei pradėjo balioną tupdyti žemėn.

Deja, iki jos likus keliasdešimt metrų stiprus vėjo gūsis jį trenkė į kelyje pasitaikiusio statomo namo sieną bei suplyšęs drėbėsi ant žemės.

Susižeidė 5 žmonės

Nors tąkart pasekmės buvo švelnesnės nei sekmadienį Šilutės rajone, tačiau medikų pagalbos prireikė patyrusiems įvairius sužalojimus penkiems oro balionu skridusiems žmonėms. Nepataisomai buvo sugadintas ir ne vieną tūkstantį litų kainavęs oro balionas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA