LSU bendradarbiaus su Eurolygos atletinio rengimo trenerių asociacija | Kas vyksta Kaune

LSU bendradarbiaus su Eurolygos atletinio rengimo trenerių asociacija

/ LSU nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) studentams veriasi dar daugiau galimybių mokytis iš geriausių Europos trenerių.

Treniravimo sistemų programos atletinio rengimo specializacijos studentams siekti meistriškumo padės LSU bendradarbiavimas su Eurolygos atletinio rengimo trenerių asociacija (Euroleague Strength & Conditioning Coaches’ Association, ESCCA), su kuria drauge numatoma tobulinti specialistų parengimą.

Prieš trejus metus įkurta asociacija jungia geriausius Eurolygos klubuose dirbančius specialistus. ESCCA nuolat rengia įvairius susitikimus, seminarus ir mokymus.

Anot LSU atstovų, viena pirmųjų bendrų veiklų – Lietuvos sporto universitete surengtas seminaras „Judesio panaudojimas kaip pagrindas rengiant atletinio rengimo programas”, kurį vedė ESCCA įkūrėjas, vienas žinomiausių Europos atletinio rengimo specialistų Kostas Chatzichristos. Jis dirbo ne viename Eurolygos klube, o šiuo metu yra Turkijos Stambulo „Fenerbahče Beko Istanbul” atletinio rengimo treneris.

/ LSU nuotr.

„Bendradarbiavimas su Eurolygos atletinio rengimo trenerių asociacija padės tobulinti vienintelę Lietuvoje ir Europoje Lietuvos sporto universiteto Treniravimo sistemų atletinio rengimo specializaciją. Be to, žiniomis galės dalytis ne tik ESCCA treneriai, bet ir universiteto dėstytojai bei mokslininkai”, – teigiama LSU pranešime.

Lietuvos sporto universiteto studentams ESCCA jau atvėrė naujų galimybių. Pažymėtina, kad vienoje geriausių Europos krepšinio organizacijų Stambulo „Fenerbahče” klube du mėnesius pagal „Erasmus+” programą stažavosi Treniravimo sistemų atletinio rengimo specializacijos ištęstinių studijų ketvirto kurso studentas Arūnas Aleksandravičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA