Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl Kauno mieste partrenktos stirnos (video) | Kas vyksta Kaune

Aplinkosaugininkai pradėjo tyrimą dėl Kauno mieste partrenktos stirnos (video)

Ketvirtadienio rytą Savanorių prospekte buvo partrenkta į važiuojamąją kelio dalį išbėgusi stirna. Kaunietė užfiksavo, kad miško gyvūnas iš įvykio vietos buvo išgabentas savavališkai. Apie negyvą stirną pranešimo nesulaukęs Aplinkos apsaugos departamentas pradėjo tyrimą.

„Šiandien apie 07.45 val. Savanorių pr. buvo nutrenkta stirna. Klausimas – ar galima tiesiog paimti stirną ir taip įsidėti į automobilį?“ – ketvirtadienį teiravosi užfiksuotu vaizdo įrašu pasidalinusi kaunietė.

Kaip penktadienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo Aplinkos apsaugos departamento (AAD) atstovai, AAD nesulaukė jokios informacijos apie Savanorių pr. galimai partrenktą ir išgabentą stirną.

„Aplinkos apsaugos departamentas nebuvo gavęs šios informacijos, tačiau pagal Jūsų atsiųstą informaciją pradėjo tyrimą“, – teigiama AAD atstovų komentare.

AAD primena, kad nutrenkus, radus sužeistą ar nugaišusį laukinį gyvūną reikia kreiptis skubiosios pagalbos tarnybų telefonu – 112, tokiais atvejais skambučiai nukreipiami į Aplinkos apsaugos departamentą.

„Draudžiama paimti medžioklės plotų vienete rastus nugaišusius, susidūrus su transporto priemonėmis, žemės ūkio technika ar dėl kitų priežasčių žuvusius medžiojamuosius gyvūnus ar jų dalis iš radimo vietos prieš tai nepranešus medžioklės plotų naudotojui, Aplinkos apsaugos departamentui, ir negavus leidimo paimti šiuos gyvūnus ar jų dalis. Jei gyvūnas ar jo dalys paimami apie tai nepranešus nustatyta tvarka, laikoma, kad gyvūnas ar jo dalys paimti neteisėtai“, – pažymi AAD.

Kaip pažymi AAD atstovai, pasisavinus gyvūną, kuris žuvo susidūrimo su transporto priemone metu taikoma atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 290 str. 1 d. – įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Kauno mieste po susidūrimo su transporto priemone nugaišusiais gyvūnais įprastai rūpinasi UAB „Kauno švara“.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA