Nuo į Kauną skridusio lėktuvo į žemę trenkėsi pavojingas objektas – Kas vyksta Kaune

Nuo į Kauną skridusio lėktuvo į žemę trenkėsi pavojingas objektas

/ Orai ir klimatas Lietuvoje nuotr.

Orai ir klimatas Lietuvoje socialiniuose tinkluose paskelbta informacija apie Šilalės rajone nukritusį milžinišką ledo gabalą. Įdomias situacijas nagrinėjantys entuziastai paaiškino iš kur atkeliavo šis ledo gabalas.

„Sveiki, šiandien nutiko pats keisčiausias dalykas mano gyvenime, plaudamas su žarna traktorių išgirdau keistą švilpimo garsą, lyg kristų kokia tai bomba, pažiūrėjęs į dangų pamačiau krentantį baltą objektą, išsigandęs šokau už traktoriaus po kiek laiko priėjęs atpažinau šį baltą objektą“, – laišką gavo Orai ir klimatas Lietuvoje atstovai.

Toliau jie paaiškino, jog nuotraukose matomas ledo luitas nukrito Šilalės r. netoli Visdžiaugų km. (tikslios koordinatės žinomos) 2024-04-24 ~11.35 val.

„Na ir ką jūs, pirminė logiškai išmąstyta versija, šovusi į galvą, galimai yra teisinga. Labiausiai tikėtinas kaltininkas – į Kauną (iš Edinburgo, JK) besileidęs lėktuvas, kuris patikrinus skrydžių duomenis nurodytu laiku (Lietuvos laikas – UTC+3 val.) buvo virš nurodytos vietovės. Beveik neabejotina, kad ledo gabalas atskilo nuo lėktuvo ir nukrito žemyn.

Toks reiškinys yra pavojingas ir angliškai vadinamas blue ice (liet. mėlynasis ledas). Jis susiformuoja tada, kai iš lėktuvo vandentiekio sistemos išteka užšalęs vanduo (arba kitos atliekos)“, – aiškinama įraše.

Jie nurodo, jog tokie incidentai yra itin reti pasaulyje, Lietuvoje apie tokį incidentą iš viso neteko girdėti. Įraše taip pat pastebima, jog tokie ledo luitai gali padaryti žalos tiek pastatams, tiek žmonėms. Žmogų toks ledo luitas gali net užmušti.

„Faktas: tarp 1979 ir 2003 m. „mėlynojo ledo“ atvejų JAV buvo užfiksuota tik 27 atvejai. Lietuvoje apie tokį dar neteko girdėti“, – rašoma socialinio tinklo įraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA