Tokios situacijos kelyje – kasdienybė: gali baigtis tragedija – Kas vyksta Kaune

Tokios situacijos kelyje – kasdienybė: gali baigtis tragedija

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai užfiksavo eismo situaciją vakariniame aplinkkelyje, kai prie pirmoje eismo juostoje važiavusio lengvojo automobilio pavojingai priartėjo vilkikas. Vaizdo įrašo autoriaus teigimu, sunkiasvorės transporto priemonės vairuotojas prisiartinęs signalizavo ilgosiomis žibintų šviesomis bei kėlė pavojų eismo dalyviams. Vairavimo instruktoriaus Luko Vasiliausko teigimu, tokie incidentai kaip vaido įraše – kasdienybė.

Dažniausios avarijos – dėl saugaus atstumo nesilaikymo

„Kartais ne pačios skaudžiausios, bet dažniausiai pasitaikančios avarijos įvyksta dėl saugaus atstumo nesilaikymo“, – teigia L. Vasiliauskas.

Ekspertas teigia, jog situacija vaizdo įraše – kasdieniška, o tokių situacijų rezultatas – didelis avaringumas. Jis pabrėžia, jog saugaus atstumo labai svarbu laikytis, norint apsaugoti ne tik save, bet ir kitus kelyje, nes niekada nežinome, kada priekyje važiuojantis automobilis gali staiga stabdyti. Tai gali atsitikti ir dėl išbėgusio į kelią vaiko arba žvėries.

Didesnio atstumo derėtų laikytis, jei prieš jus važiuoja mokomoji transporto priemonė.

„Vairuotojai, važiuodami už mokomojo automobilio ir nesilaikydami saugaus atstumo, labai rizikuoja patekti į avariją, nes įgudęs vairuotojas neįvertina, kad mokomojo automobilio mokinys dar sudvejos ir nevažiuos į sankryžą arba padaręs klaidą bus staiga sustabdytas mokytojo“, – teigė vairavimo mokytojas. Jis atskleidė, jog ir pats dažnai patenka į avarines situacijas, kurios kartais baigiasi net avarijomis.

L. Vasiliauskas pažymi, kad besimokinantys vairuoti žmonės gali ir sumaišyti stabdžio bei akceleratoriaus pedalus, o tuomet, nesilaikant saugaus atstumo, gali įvykti eismo įvykis.

Saugus atstumas – 2 sekundės

Kalbant apie atstumą tarp sustojusių automobilių, L. Vasiliauskas pataria stoti taip, kad matytumėte priekyje esančio automobilio galinius ratus, nes prireikus, jį bus galima apvažiuoti be atbulinės eigos.

Tačiau judant eisme, saugus atstumas nuo priekyje važiuojančios transporto priemonės metrais yra pusė esamo greičio.

„Pavyzdžiui, važiuojant 100 km/h, atstumas turi būti 50 m, arba 2 sekundžių atstumas, esant geroms oro bei kelio dangos sąlygoms. Taip pat norėčiau atkreipti dėmesį, jog lyjant ar sningant atstumas turėtų būti gerokai didesnis“, – patarimais pasidalijo vairavimo ekspertas.

Pamiršta saugų atstumą dėl telefono

L. Vasiliauskas pastebi tendenciją, jog su saugaus atstumo nesilaikymu yra susijęs telefono naudojimas vairuojant.

„Neretai pastebiu, jog vairuotojai naudojasi mobiliaisiais telefonais vairuodami, o pakėlus akis į kelią, jau būna per vėlu stabdyti ir įvyksta avarija. Ypatingai dažnai tai pastebima automobilių spūstyje, kai nemaža dalis vairuotojų praleidžia laiką su telefonu rankose“, – komentavo L. Vasiliauskas.

Už telefono naudojimą prie vairo galima gauti ne tik piniginę nuobaudą, bet ir prarasti teisę vairuoti transporto priemonę.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA