Buriama darbo grupė moksleivių tarpinių patikrinimų tobulinimui – Kas vyksta Kaune

Buriama darbo grupė moksleivių tarpinių patikrinimų tobulinimui

BNS 2024/05/06 18:46
Asociatyvi / Ž. Gedvilos, BNS nuotr.

Siekiant tobulinti valstybinių brandos egzaminų ir tarpinių patikrinimų sistemą, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) skelbia inicijuojanti konsultacinės darbo grupės sudarymą.

Kaip pirmadienį pranešė ministerija, į darbo grupę pakviesti Lietuvos savivaldybių asociacijos ir savivaldybių švietimo skyrių vedėjų atstovai, gimnazijų vadovai, mokytojų asociacijų, Lietuvos moksleivių sąjungos nariai.

Anot ŠMSM, darbo grupė, kuriai vadovaus viceministras Ignas Gaižiūnas, sudaroma siekiant suderinti skirtingų interesų grupių pasiūlymus ir užtikrinti, kad ateityje brandos egzaminų sesijos vyktų „stabiliai ir patikimai“.

Su grupės nariais ministerija numato konsultuotis prieš rengiant ir ministrui teikiant tvirtinti teisės aktus, reglamentuojančius egzaminus ir tarpinius patikrinimus.

Darbo grupės susitikimai planuojami kartą per savaitę.

Kaip tarpiniai patikrinimai vyks kitais mokslo metais, ministerija žada nuspręsti iki birželio pabaigos, po diskusijų su bendruomene. ŠMSM siūlymus ketina pristatyti antradienį, Nacionalinėje švietimo agentūroje aptariant jau įvykusių patikrinimų rezultatus.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos, per sunkios, parengtos pagal dar neišeitas programos temas. Pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti procesui.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Ministerija iki šiol neturi nuolatinio vadovo.

Privalomas vienuoliktokų žinių patikrinimas šiemet surengtas pirmą kartą.

Jo rezultatai turėjo būti sudėtinė brandos egzaminų dalis, tačiau kilus pasipiktinimui dėl užduočių, nutarta šiemet leisti moksleiviams rinktis, ar įskaityti rezultatą į galutinį egzamino vertinimą, ar kitąmet laikyti visos apimties valstybinį brandos egzaminą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA