Vos pradėto statyti 115 mln. eurų vertės laikinos tilto konstrukcijos neatlaikė – Kas vyksta Kaune

Vos pradėto statyti 115 mln. eurų vertės laikinos tilto konstrukcijos neatlaikė

Kėdainių tilto, sujungsiančio Marvelę ir Vilijampolę, statybos jau įsibėgėjo. Naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pasidalijo vaizdo įrašu, įkeltu į socialinį tinklą „TikTok“. Vaizdo įraše matyti Užnemunės g. (Marvelės) pusėje įgriuvusi statomo tilto laikina konstrukcija.

Vaizdo įrašo autorius negalėjo susilaikyti nenusikeikęs. Ir keiksmažodis išsprūstų ne vienam tokį vaizdą pamačiusiam kauniečiui.

Grandiozinis projektas

2023 m. birželį Kauno miesto savivaldybė dėl Kėdainių tilto rangos darbų susitarė su „Autokausta“. Darbų vertės suma išties įspūdinga – 115 mln. eurų.

400 metrų tiltas sujungs Užnemunės ir Brastos gatves.

Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius 2023 m. teigė, jog savivaldybė mato „apkrautas gatves Birštono, Gertrūdos, pilies žiedą, manome, kad apie 1000 automobilių galėtų sumažėti ir pasinaudoti būsimuoju tiltu“.

Pakomentavo ir „Autokausta“

Apie incidentą paklausėme darbų rangovės UAB „Autokausta“.

„Pažymime, kad vaizdo įraše yra nufilmuotas laikinas pylimas ir jo sutvirtinimui kalami plieniniai įlaidai, kurie nėra būsimo Kėdainių tilto konstrukcijos dalis, o tik laikina smėlio sampyla, skirta palengvinti tilto konstrukcijų įrengimo darbus. Ši sampyla, įrengus Kėdainių tilto atramas ir užstūmus metalinę tilto perdangą, bus panaikinta.

Statybos metu nebuvo patirta jokių nuostolių. Dėl aukštai pakilusio vandens ir didelės jo srovės išjudėjus keliems laikiniems plieniniams įlaidams, niekas nenuketėjo“, – teigė įmonės statybų projektų vadovas Justinas Jasiulevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA