Nauji reklamos stendai Kaune įrengti paskubomis dėl taikos | Kas vyksta Kaune

Nauji reklamos stendai Kaune įrengti paskubomis dėl taikos

R.Tenio nuotr.

Kauniečiai atkreipė dėmesį į naujai iškilusius reklaminius stendus centrinėje miesto dalyje. Paaiškėjo, kad juos stato UAB „JCDecaux Lietuva“, anksčiau valdžiusi reklamos plotus senose viešojo transporto stoginėse, kuriose dabar karaliauja naujas šeimininkas.

Kaip atsakydama į užklausimą atsako miesto savivaldybės atstovai, „JCDecaux Lietuva“ už miesto centre esančius reklaminius įrenginius mokės miesto tarybos nustatytą vietinės rinkliavos – 116 eurų už 1 kv. m reklamos ploto tarifą metams. Už kiekvieną pastatytą tokio tipo reklaminį įrenginį centre per metus įmonei į savivaldybės biudžetą reikės mokėti po 501 eurų vietinės rinkliavos. Šiai dienai tokių stendų miesto centre įrengta 21, kitose miesto dalyse – dar 13.

Reklamos jau rodomos, aplinka nesutvarkyta

Įmonė, eksplotuojanti naujuosius stendus, kol kas nesuskubo sutvarkyti aplink stendus išraustos aplinkos, bet reklama jau afišuojama.

Kaip rašė portalas „Kas vyksta Kaune“, skaitytojai atkreipė dėmesį į vieną naują reklaminį stendą Šv. Gertrūdos gatvėje, kuris buvo pastatytas grėsmingai arti augančio medžio ir važiuojamosios dalies. Savivaldybės atstovai teigia, kad šioje vietoje įrengtas reklaminis stendas kitą dieną po pokalbio su įmonės atstovais buvo patrauktas toliau nuo medžio, į suderintame projekte numatytą vietą.

Kauniečiai pastebi naujų stendų trūkumus

Su „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekę skaitytojai pastebi, kad kai kuriose centrinėse miesto vietose įrengti stendai blaško vairuotojų dėmesį, taip pat sukelia papildomų problemų stebint šaligatvį. Miesto centre neretai būna, kad pėstieji vienpusio eismo gatvėse nebijodami tiesiog išnyra į važiuojamą dalį, o vairuotojai juos sunkiai pastebi, todėl šie stendai gali sukelti papildomų eismo problemų.

Kaip vieną pavojingiausių vietų įvardina Mickevičiaus gatvės sankryžas, kuriose įrengti nauji stendai, mat šiose vietose pėstieji mėgsta važiuojamąmą dalį kirsti draudžiamoje, net atitvarais atribotoje vietoje, kuri yra kaip tik už naujai stovinčių stendų.

Tuo tarpu Kauno kelių policijos vadas Danas Česnauskas didelės problemos dėl naujų stendų nemato. Kaip ir savivaldybės specialistai, užsimenantys, kad reklamos bendrovei teko padaryti tam tikrų išimčių siekiant įvykdyti taikos sutartį, kuri sudaryta po teisminių ginčų dėl viešojo transporto stoginių koncesijos konkurso.

Praėjusių metų pabaigoje ši  sutartis buvo apskųsta trečiosios šalies, įmonės „Reklamos arka”, kuri šiuo metu įrenginėja naujas viešojo transporto stogines ir yra itin nepatenkinta „JCDecaux Lietuva“ ir miesto savivaldybės pasiektu susitarimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA