Naujojo tilto per Nemuną statybos: dėl stiprios srovės išjudintos laikinos konstrukcijos – Kas vyksta Kaune

Naujojo tilto per Nemuną statybos: dėl stiprios srovės išjudintos laikinos konstrukcijos

Vakar su portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojais pasidalijome „TikTok“ platformoje išplitusiu vaizdo įrašu, kuriame – užfiksuota naujojo Kėdainių tilto statybos pradžia. Dėl pakilusio vandens Nemune ir didelės srovės iš vietos išjudinti keli plieniniai įlaidai.

„Kaunas turės tiltą kažkada… Bet ne greitai, nes avarija, kiek matom“, – pasakoja vaizdo įrašo autorius.

UAB „Autokausta“ statybos projektų vadovas Justinas Jasiulevičius patikino, jog vaizdo įraše yra nufilmuotas laikinas smėlio pylimas ir jo sutvirtinimui kalami plieniniai įlaidai, palengvinsiantys tilto konstrukcijų įrengimo darbus.

„Ši sampyla, įrengus Kėdainių tilto atramas ir užstūmus metalinę tilto perdangą, bus panaikinta. Dėl aukštai pakilusio vandens ir didelės jo srovės išjudėjus keliems laikiniems plieniniams įlaidams, niekas nenuketėjo“, – teigė J. Jasiulevičius.

115 mln. eurų vertės grandiozinis projektas

Primename, kad Kaunas viešą konkursą naujojo tilto statyboms paskelbė 2022 m. liepą. Tąkart jis neįvyko dalyviams pasiūlius didesnę kainą nei buvo numatyta maksimali galima šių darbų vertė. Kaip 2023 m. skelbė Kauno savivaldybė, šįkart tarp dviejų konkurso dalyvių mažiausią konkurso kainą pateikė bendrovė „Autokausta“. Beveik 115 mln. eurų su PVM siekiančios sutarties terminas – 57 mėnesiai.

400 metrų tiltas sujungs Užnemunės ir Brastos gatves.

Darbų pabaiga numatyta 2027 metų pavasarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA