Žurnalistas Dailius Dargis „Vilniaus bomberio išpažintį“ pristatė Kauno publikai | Kas vyksta Kaune

Žurnalistas Dailius Dargis „Vilniaus bomberio išpažintį“ pristatė Kauno publikai

Žurnalistas, kaunietis Dailius Dargis pristatė jau 3 savo knygą „Vilniaus bomberio išpažintis“ . Kaip ir pirmosios dvi „Tikroji Daktarų istorija“ bei „ Kruvinasis mafijos maršrutas“ – trečioji taip pat pasakoja Lietuvos nusikaltėlių gyvenimo ir žiaurios veiklos peripetijas.

Gimtajame mieste Kaune „Pegaso“ knygyne apie savo naujausią kūrinį kalbėjęs autorius nustebo, kad į pristatymą susirinko nemažai žmonių – draugai, kaupiant medžiagą knygai talkinę asmenys, buvę ir esami teisėsaugos pareigūnai, skaitytojai.

„Nors man daug kas sakė, kad greičiausiai Kaunui nebus įdomi „ Vilniaus bomberio išpažintis“, matau, kad jie klydo,“- pasakojo Dailius Dargis. „ Samdomo žudiko Valerijaus Januškevičiaus istorija domina žmones. Tai vienintelis nusikaltėlis Lietuvoje 7 kartus nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Kalėjimo vartai jam greičiausiai niekada neatsivers, nors jis sakė, jog vis tiek turi tokią viltį. V.Januškevičius veikė be skrupulų, ne tik šaudė, bet ir sprogdino žmones – jo aukomis tapo 13 žmonių. Valeros gyvenimo ir nusikalstamos veiklos istorija, kuri truko beveik šešerius metus, verta filmo scenarijaus “ .

Daulius Dargis kol kas vienintelis žurnalistas, su kuriuo sutiko bendrauti Valerijus Januškevičius. Tiesa, ne iš karto. 2009 m. prieš pat Kalėdas jis staiga atšaukė suplanuotą susitikimą ir vėl atsitvėrė tylos siena. Ir tik 2012 m. po ilgų susirašinėjimų- sutiko kalbėti- „ Pamaniau, kad neturiu ką slėpti, greičiausiai aš iš čia niekada neišeisiu“ . Knygos autorius patvirtino tai ką buvo pastebėję ir pareigūnai apklausų metu. „Valerijus Januškevičius yra gerokai labiau išprusęs nei kiti už sunkius nusikaltimus iki gyvos galvos kalintys nusikaltėliai, jis logiškai dėsto mintis, nuosekliai pasakoja įvykius. Mūsų susitikimai vyko nuo 2012 liepos 13-osios iki spalio pabaigos. Buvo 20 interviu ir žinoma daug laiškų bei skambučių telefonu. Kartą per savaitę jiems leidžiamas 15 minučių trukmės pokalbis“ , -įspūdžiais iš susitikimų dalijosi D.Dargis.

Drauge su Dailiumi pristatyme dalyvavusi advokatė Aušra Ručienė prisipažino, kad kriminalinių istorijų dažniausiai neskaitanti : „ Mano darbas kone 24 valandas sukasi apie tai. Nuolat girdžiu apie nusikaltimus, jų padarymo aplinkybes, motyvus. Tačiau šią knygą perskaičiau. Ir ne vien dėlto, kad Dailius Dargis senas mano pažįstamas ir mus šiuo metu dar sieja byla su Henriku Daktaru .

(P.S. Penktadienį birželio 14 d. kalėti iki gyvos galvos nuteistas Henrikas Daktaras yra padavęs žurnalistą Dailių Dargį į teismą ir reikalauja iš jo 100 tūkstančių litų kompensacijos ).

„Vilniaus bomberio išpažintis“ išskirtinė knyga, Valerijus Januškevičiaus jau primirštas, o knyga sugrąžina laiką atgal, pasakoja apie buvusius įvykius. Dailius kitaip suvokia nusikalstamo pasaulio atstovų poelgius. Jam pavyko prakalbinti Valerijų Januškevičų, o tai padaryti, patikėkite , nėra lengva“,- knygos pristatyme kalbėjo advokatė.

„3 knygos išleistos apie nusikaltimus, o dabar rašysiu erotinį trilerį“ , juokiasi Dailius Dargis. Ir čia pat priduria „Beje, šioje trečiojoje knygoje rasite ne tik kraupių žudynių aprašymus, bet ir melodramos, meilės, juodo humoro elementų, bus ir dramos bei komedijos scenų. Daugelis nuotraukų iš V. Januškevičiaus asmeninio gyvenimo bei bylos medžiagos publikuojamos pirmą kartą.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA