Lietuvos pora – Europos dailiojo čiuožimo čempionato bronzos laimėtojai | Kas vyksta Kaune

Lietuvos pora – Europos dailiojo čiuožimo čempionato bronzos laimėtojai

Šeštadienio vakarą Europos dailiojo čiuožimo čempionate „Žalgirio“ arenoje šokių ant ledo laisvąją programą atliko Lietuvos atstovai Allison Reed su Sauliumi Ambrulevičiumi ir Deividas Kizala su Paulina Ramanauskaite. Trečioje vietoje po trumposios programos rikiavęsi A. Reed ir S. Ambrulevičius, gerinę karjeros rekordus, bendroje įskaitoje taip pat finišavo treti.

Pasitikti su Marijonu Mikutavičiumi, palydėti su Donatu Montvydu ir „Žalgirio“ arenos vertais aplodismentais, trispalvių ir pliušinių žaislų jūroje paskendę A. Reed ir S. Ambrulevičius už laisvąją programą buvo įvertinti 122,64 balo ir iš viso surinko 203,37 balo (techniniai elementai – 68,78; programos komponentai – 53,86).

Tai – Lietuvos poros laisvosios programos ir bendro šokių ant ledo rezultato rekordai. Šis įvertinimas Sauliui su Allison po jų čiuožimo atnešė pirmą vietą ir garantavo Europos dailiojo čiuožimo čempionato medalį.

Auksą skabė italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (214,38), vicečempionais tapo Didžiosios Britanijos atstovai Lilah Fear ir Lewis Gibson (210,82).

Medalius laimėtojams įteikė Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) viceprezidentas Benoit Lavoie, gėlėmis apdovanojo čempionato globėja Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, karštai apsikabinusi su trečiąjį nugalėtojų pakylos laiptelį užėmusiais Lietuvos čiuožėjais.

Triumfas Kaune: S. Ambrulevičiui ir A. Reed įteikti bronzos medaliai (foto)

Garbės ratą „Žalgirio“ arenoje trys stipriausios Europos poros čiuožė skambant M. Mikutavičiaus „Trims milijonams“.

„Buvo žiauriai smagu, ačiū visiems atėjusiems, nes buvo fantastika, atmosfera nuo pat pirmo žingsnio kaip krepšinio rungtynėse, net aš jaučiausi kaip koks Sabonis.

Septyneri metai kartu ir virš dvidešimt metų čiuožimo atskirai, pagaliau darbas atsipirko, džiaugiamės labai nuoširdžiai. Šioms varžyboms labai stipriai ruošėmės, norėjome tą darbą, savo charakterį parodyti ir pasidžiaugti su visais. Manau, pavyko, rezultatas kalba už save“, – iškart po pergalingo čiuožimo kalbėjo S. Ambrulevičius.

„Nuostabi patirtis, net negaliu apsakyti, kokia laiminga esu. <...> Širdį ir dvasią atiduodame tam, ką darome. Galimybė parodyti tai Kaune šiandien, tokią istorinę dieną Lietuvai, labai ypatinga ir daug mums reiškia“, – pridėjo A. Reed.

S. Ambrulevičiaus ir A. Reed laisvoji programa / ISU nuotr.

Kaip sakė jos partneris, lietuviai sausio 13-ąją kovojo už laisvę, čiuožėjai norėjo bent kiek pakovoti už save, už Lietuvą ir čiuožimą, ir atnešti šventę į namus. „Buvo smagu“, – šypsojosi Saulius.

Kauniečiai D. Kizala ir P. Ramanauskaitė už laisvąją programą šeštadienį gavo 94,09 balo. Bendras poros rezultatas siekė 154,85 – treti finale šokę sportininkai trumpam galėjo pasidžiaugti pirma vieta, o galutinėje įskaitoje liko 16-ieji.

Primename, kad S. Ambrulevičiaus ir A. Reed ritminį šokį penktadienį teisėjai įvertino 80,73 balo (techniniai elementai – 45,86, programos komponentai – 34,87) – šis rezultatas čiuožėjams užtikrino trečią vietą ir realias galimybes kovoti dėl medalių.

Dailiojo čiuožimo čempionato porų pasirodymai
A. Reed ir S. Ambrulevičiaus ritminis šokis / R. Tenio nuotr.

Deividas Kizala ir Paulina Ramanauskaitė už savo ritminį šokį vakar susilaukė 60,76 balo. Duris į finalą jiems atvėrė Vengrijai atstovaujančių rusės Marijos Ignatjevos ir ukrainiečio Danilo Szemko prapultis – du griuvimai nubloškė porą į rikiuotės galą.

Ritminį šokį „Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą atliko 33 poros, iš jų 20 gavo teisę varžytis finale ir šeštadienį sušokti laisvąją programą.

Šeštadienį laisvąją programą taip pat atliko Lietuvos atstovė Aleksandra Golovkina – teisėjai čiuožimą įvertino 99,36 balo. Iš viso surinkusi 155,16 balo, galutinėje įskaitoje vilnietė finišavo 16-a.

Moterų dailiojo čiuožimo rungtyje triumfavo belgė Loena Hendrickx (213,25 taškai), sidabru pasipuošė Sakartvelui atstovaujanti rusė Anastasiia Gubanova (206,52), trečią vietą užėmė taip pat belgė Nina Pinzarrone (202,29).

Moterų dailiojo čiuožimo prizininkių trejetas / ISU nuotr.

Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje organizuojamame čempionate varžėsi 167 stipriausi Europos sportininkai.

Lietuvai čempionate atstovavo penki čiuožėjai: Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius bei Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala šokių ant ledo kategorijoje ir Aleksandra Golovkina moterų vienetų rungtyje.

Iškilmingas varžybų uždarymas vyks sekmadienį, 15.30 val.

Iki šiol vieninteliai Lietuvos atstovai, Europos čempionato istorijoje iškovoję medalius, buvo šokių ant ledo pora Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas, 2000 m. Vienoje ir 2006 m. Lione pelnę bronzą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA