Lietuvos sporto universiteto projektas „Būk aktyvus su LSU“ skatina moksleivių fizinį aktyvumą – Kas vyksta Kaune

Lietuvos sporto universiteto projektas „Būk aktyvus su LSU“ skatina moksleivių fizinį aktyvumą

LSU nuotr.

Lietuvos sporto universiteto (LSU) sporto ir laisvalaikio centras vykdo projektą „Būk aktyvus su LSU“, kurio metu organizuoja įvairias sportines ir fizinį aktyvumą skatinančias veiklas, į jas įtraukiant vaikus ir jaunimą. Kovo pabaigoje LFF treniruočių manieže, bendradarbiaujant su asociacija „SBK Kaunas“ buvo surengtos moksleiviams skirtos smūginio varžybos, kurių metu komandos varžėsi dėl geriausiųjų Smūginio žaidėjų titulo. Toks turnyras Lietuvos sporto universitete vyko jau antrąjį kartą. Iš viso renginyje dalyvavo daugiau nei šimtas moksleivių iš Kauno miesto mokykų.

Smūginis – naujas, sparčiai Lietuvoje populiarėjantis energingas žaidimas, kurį sudaro dvi komandos, po du žaidėjus. Žaidėjai bando atmušti kamuoliuką, kuris yra pritvirtintas prie specialaus spyruoklinio ratilo ant žemės. Pagrindinė taisyklė – atmušti taip, kad jis atsitrenktų į ratilą ir nukristų taip, jog priešininkai negalėtų jo sugauti.

Projektas ne tik siūlo įvairias fizinio aktyvumo galimybes, bet ir edukacines programas, užtikrinant visapusišką dalyvių tobulėjimą. Balandžio pradžioje LSU Sporto ir laisvalaikio centras, bendradarbiaudamas su vaikų ir jaunimo diabeto klubu „Diabitė“ surengė stovyklą, kurios metu diabetu sergantys jaunuoliai galėjo susipažinti su įvairiomis sporto šakomis, sveika gyvensena ir fizinio aktyvumo naudomis. Tokio pobūdžio stovyklos numatomos organizuoti ir ateityje.

Projekto „Būk aktyvus su LSU“ tikslas – skatinti vaikus, jaunimą ir bendruomenę aktyviai leisti laisvalaikį, dalyvaujant projekto organizuojamuose sporto renginiuose, stovyklose ir fizinio aktyvumo pratybose, skatinančiose asmenų fizinį aktyvumą.

Šio projekto metu suteikiama platus spektrą fizinio aktyvumo veiklų įvairaus amžiaus vaikams. Projektas bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Visą informaciją apie artėjančius renginius galite rasti paspaudę šią nuorodą: https://www.lsu.lt/sportas/laisvalaikis/laisvalaikio-renginiai/

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA