S. Ambrulevičius ir A. Reed rokeriškai įsiveržė į Europos čempionato finalą | Kas vyksta Kaune

S. Ambrulevičius ir A. Reed rokeriškai įsiveržė į Europos čempionato finalą

R. Tenio nuotr.

Penktadienį Europos dailiojo čiuožimo čempionate, šokių ant ledo kategorijoje paskutiniai pasirodė Lietuvos sportininkai Allison Reed ir kaunietis Saulius Ambrulevičius. „Kietą“ stilių parodę čiuožėjai finišavo treti ir rytoj kartu su Paulina Ramanauskaite ir Deividu Kizala čiuoš finale.

Ritminį šokį „Žalgirio“ arenoje šiandien atliko 33 poros, kurių 20 gavo teisę varžytis finale ir rytoj atlikti laisvąją programą.

Saulius su Allison ritminį šokį atliko pagal „Guns N’ Roses“ kūrinius „Welcome to The Jungle“ ir „Paradise City“. Po pasirodymo tribūnose plevėsavo trispalvės, sportininkai sutikti ir palydėti itin džiaugsmingai, o visas būrys mažųjų padėjėjų pasileido rinkti Lietuvos atstovams ant ledo skriejusių pliušinių žaislų.

Anot LRT komentatorių, Lietuvos pora programą atliko užtikrintai, šį sezoną už šį šokį jie yra pelnę 81,19 balo. Saulius buvo užsivedęs, Allison esą gal kiek kaustė įtampa.

Teisėjai S. Ambrulevičiui ir A. Reed skyrė 80,73 balo (techniniai elementai – 45,86, programos komponentai – 34,87) – šis ritminio šokio įvertinimas čiuožėjams užtikrino trečią vietą ir realias galimybes kovoti dėl medalių.

„Allison, labai ačiū. Pilietybę tau!“ – po įvertinimo porai išeinant iš čiuožyklos šūktelėjo vienas sirgalius.

A. Reed su S. Ambrulevičiumi treniruojasi Monrealyje, Kanadoje. Poros treneriai – Marie-France Dubreuil, Patrice Lauzon ir Romain Haguenauer.

Geriausiai ritminį šokį atliko italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (86,80), antrą vietą užėmė Didžiosios Britanijos atstovai Lilah Fear ir Lewis Gibson (85,20).

Dailiojo čiuožimo čempionato porų pasirodymai
S. Ambrulevičius ir A. Reed / R. Tenio nuotr.

Kaip lyderių spaudos konferencijoje sakė S. Ambrulevičius, sužinoję, kad čempionatui nepasirinkta Vengrija, pora tikėjosi varžybas organizuoti aplikuosiant Lietuvą. „Kai nusprendė, kad vyks Kaune, buvo panašus jausmas kaip dabar – labai džiaugiamės. Nesumeluosiu, šios varžybos mums labai ypatingos“, – čiuožimą greta stipriausių Europos atletų Kaune komentavo Saulius.

Kalbėdamas apie ritminiam šokiui pasirinktą rokerišką stilių, S. Ambrulevičius teigė, kad devintasis dešimtmetis labai platus, pasirinkimas nebuvo lengvas, tačiau pora žinojo, ko nori. Nelengva buvo ir persiorientuoti iš Lotynų Amerikos stiliaus, bet, sportininko manymu, muzika užkabinanti ir visi puikiai praleido laiką.

A. Reed pridūrė, kad ir per laisvąją programą rytoj svarbiausia bus mėgautis buvimu su stipriausiomis Senojo žemyno poromis, pasisemti energijos iš tribūnų ir pasilinksminti.

Kaip kiek anksčiau penktadienį skelbė „Delfi“, Deividas Kizala ir Paulina Ramanauskaitė už savo ritminį šokį susilaukė 60,76 balo. Duris į finalą jiems atvėrė Vengrijai atstovaujančių rusės Marijos Ignatjevos ir ukrainiečio Danilo Szemko prapultis – du griuvimai nubloškė aukščiau reitinguotą porą į rikiuotės galą.

Pagal Joanos Jett dainas ritminį šokį atlikę Lietuvos čiuožėjai negailėjo komplimentų naujiesiems savo treneriams Sarai Hurtado ir Kirilui Chaliavinui, su kuriais dirba Madride (Ispanija).

Šokių ant ledo laisvąją programą sportininkai čiuoš šeštadienį, 18.30 val.

Primename, kad ketvirtadienio pavakarę ant Europos dailiojo čiuožimo čempionato ledo Kaune žengė ir Lietuvos sportininkė Aleksandra Golovkina. 20-oji trumpąją programą atlikusi čiuožėja surinko 55,80 balo ir šeštadienį moterų vienetų finale atliks laisvąją programą.

Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje organizuojamame čempionate varžosi 167 stipriausi Europos sportininkai.

Lietuvai čempionate atstovauja penki čiuožėjai: Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius bei Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala šokių ant ledo kategorijoje ir A. Golovkina moterų rungtyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA