Lietuvos rinktinė tęsia pergalių seriją ant pasaulio čempionato ledo – Kas vyksta Kaune

Lietuvos rinktinė tęsia pergalių seriją ant pasaulio čempionato ledo

delfi.lt 2024/04/28 18:45
/ S. Lisausko nuotr.

Sėkmingą pasirodymą Vilniuje vykstančiame pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės turnyre tęsia Lietuvos rinktinė. Rono Pasco auklėtiniai 6:1 (3:1, 1:0, 2:0) pranoko estus ir įsirašė antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Lietuviai galingai pradėjo susitikimą ir jau 38-ąją sekundę pelnę pirmąjį rungtynių įvartį, o jo autoriumi tapo Markas Kaleinikovas.

Visgi estams pavyko atsitiesti ir po šešių žaidimo minučių Mortenas Jurgensas išlygino rezultatą (1:1). Tiesa, turnyro šeimininkai greitai ir vėl pradžiugino žiūrovus susirinkusius „Twinsbet“ arenoje. 8-ąją rungtynių minutę lietuviai išnaudojo žaidėjo pranašumą ir po Pauliaus Gintauto paleistos salvės išsiveržė į priekį.

Kėliniui artėjant link pabaigos Povilas Verenis atseikėjo trečiąjį įvartį į varžovų vartus (3:1).

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė įtvirtino savo pranašumą. 15-ąją ketvirčio minutę antru tiksliu smūgiu pasižymėjo M. Kaleinikovas (4:1).

Trečiąjį kėlinį lietuviai atidarė dar vienu – jau penktuoju įvarčiu, o jo autoriumi tapo Ilja Četvertakas. Šeimininkų pergalę įtvirtino antrasis P. Verenio įvartis (6:1).

Po šios pergalės Lietuvos rinktinė lyderiauja kartu su Kinijos rinktine, tiesa į kovą dėl pirmos vietos dar gali prisijungti Ukraina, kuri dar nesužaidė savo mačo prieš Nyderalndų rinktinę.

Tuo metu estai rikiuojasi turnyrinės lentelės apačioje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA