Automobilių nuomos ypatumai – Kas vyksta Kaune

Automobilių nuomos ypatumai

The car salesman and the key to the new owner.

Vis daugiau žmonių Lietuvoje naudojasi automobilių nuomos paslaugomis. Tai dažniausiai renkasi turistai, taip pat žmonės, kurių automobilis staiga sugedo, kurie pateko į avariją ar tie, kurie nenori patirti papildomų išlaidų, susijusių su transporto priemonės priežiūra, ir naudojasi ja retkarčiais. Kai kurios įmonės taip pat renkasi automobilių nuomą. Ką reikia žinoti prieš išsinuomojant automobilį?

Kas gali išsinuomoti automobilį?

Priklausomai nuo nuomos bendrovės, bendrosios automobilio nuomos sąlygos gali skirtis. Žinoma, būtina turėti vairuotojo pažymėjimą. Kai kurios bendrovės nurodo, kad automobilį gali išsinuomoti asmuo, turintis vairuotojo pažymėjimą bent vienerius metus, kitos nurodo amžiaus apribojimus, pavyzdžiui, nuo 19 iki 75 metų.

Taip pat privaloma pateikti asmens tapatybės kortelę arba pasą. Kai automobilį nori išsinuomoti įmonė, ji turi pateikti įmonės kodą, PVM kodą ir pažymėjimo apie įrašymą į Verslo veiklos registrą dokumento kopiją.

Kiek kainuoja išsinuomoti automobilį?

Automobilio nuomos Lietuvoje kaina priklauso nuo konkrečios įmonės, kurią pasirinksite. Kainai taip pat įtakos turi transporto priemonės pasirinkimas, jo klasė ir tai, ar tai trumpalaikė, ar ilgalaikė automobilių nuoma.

Akivaizdu, kad pasirinkus ilgesnę automobilio nuomą, vienos dienos kaina sumažės. Daugelis automobilių nuomos bendrovių taip pat turi specialių pasiūlymų, pavyzdžiui, galimybę derėtis dėl kainos nuomojantis ilgesniam nei 6 dienų laikotarpiui. Vidutinės automobilių nuomos kainos prasideda nuo 10 eurų už dieną.

Į automobilio nuomos kainą taip pat įeina grąžintinas užstatas, kurio dydis priklauso nuo automobilio markės ir modelio. Užstatas klientui grąžinamas, kai transporto priemonė grąžinama nesugadinta.

Kodėl verta išsinuomoti automobilį?

Nuomojamo automobilio naudojimo privalumų yra daug. Visų pirma sumažėja išlaidos ne tik pačiai transporto priemonei įsigyti, nes dažnai tenka imti paskolą, bet ir mokėti už civilinę atsakomybę ir remontą, atsiradusį dėl automobilio naudojimo. Taip pat nereikia stebėti visų techninės apžiūros datų ar registracijos liudijimo galiojimo.

Be to, patogu keliauti automobiliu, o ne kitomis transporto priemonėmis. Su savimi galite pasiimti daugiau bagažo ir nesijaudinti dėl persėdimų ar vėlavimų, kaip kad yra traukinių ar autobusų atveju.

Kaip užsisakyti norimą automobilį?

Viskas priklauso nuo nuomos bendrovės. Vienose galima rezervuoti tik telefonu, kitose galima susisiekti el. paštu arba užsisakyti internetu, kas yra labai populiaru tarp klientų. Žinoma, taip pat turėtų būti įmanoma susitarti dėl nuomos asmeniškai įmonės būstinėje.

Norėdami atlikti rezervaciją, turėsite pateikti įvairią informaciją, pavyzdžiui, savo kontaktinius duomenis, jus dominančios transporto priemonės modelį, nuomos laikotarpį, transporto priemonės atsiėmimo vietą ir laiką. Taip pat būtina nurodyti, ar transporto priemonė bus naudojama užsienyje, ir šalies pavadinimą.

Kaip pasirinkti gerą automobilių nuomos bendrovę?

Automobilių nuomos bendrovės skiriasi – vienos taiko griežtesnes taisykles, kitos – ne tokias griežtas. Šių taisyklių atvirumas turėtų padėti jums pasirinkti. Rinkitės bendroves, kurios nieko neslepia ir atvirai atsako į visus jūsų klausimus.

Rinkdamiesi ieškokite informacijos apie minimalų amžių, imamus užstatus, darbo valandas (tai pravers pasiimant ir grąžinant automobilį) ir pagrindinį bei papildomą draudimą.

Dar verta patikrinti galimus automobilių modelius. Svarbu, kad jūsų pasirinkta įmonė turėtų automobilį, atitinkantį dabartinius jūsų poreikius ir neviršijantį jūsų biudžeto. Taip pat deja, bet ne visada galima numatyti ar išvengti automobilio sugadinimo ar gedimo, todėl pasidomėkite, ar ir kada iš nuomos bendrovės gausite pakaitinį automobilį.

Svarbūs ir atsiliepimai. Pažiūrėkite, kiek ir kokių atsiliepimų apie nuomos bendrovę sklando internete. Patenkinti klientai reiškia, kad ir jūs liksite patenkinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA