Paaiškėjo, kam priklauso statybines medžiagas vežęs greitosios automobilis: norėjo sutaupyti | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kam priklauso statybines medžiagas vežęs greitosios automobilis: norėjo sutaupyti

delfi.lt / Jaunius Matonis 2022/10/24 18:52
/ Skaitytojų nuotr.

Kaunietis užfiksavo, kaip į specialiais ženklais pažymėtą medikų mašiną parduotuvėje kraunamos statybinės medžiagos. Pasipiktinęs vyras nufotografavo gluminantį faktą ir nuotraukomis pasidalijo su Delfi.lt skaitytojais.

Automobilis „VW Transporter“ su mėlynais švyturėliais ir skiriamaisiais medicinos transporto ženklais pastebėtas Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“ spalio 13 d. apie 11 val. 30 min. Liudytojo teigimu, į mašiną buvo kraunama grindų danga.

Vyras taip pat teigia matęs mašinoje sėdinčias dvi moteris baltais medicininiais chalatais.

Pasipiktinęs, kad medikų automobilis naudojamas ne ligoniams, o statybinėms medžiagoms vežti, žmogus paskelbė nuotraukas socialiniame tinkle.

„Tikiuosi nebus daugiau tokių „greitukių“, – vylėsi skaitytojas, pasidalinęs savo nuotraukomis su Delfi.lt.

Valstybinė įmonė „Regitra“ į Delfi.lt žurnalisto užklausą atsakė, kad transporto priemonės savininkas ir valdytojas šiuo metu yra VšĮ Vilkaviškio ligoninė.

Ligoninės direktorius Linas Blažaitis apie tai, kad specialiuoju automobiliu buvo vežamos statybinės medžiagos, sužinojo iš Delfi.lt žurnalisto.

Direktorius labai nustebo, kad grindys buvo kraunamos į tokį automobilį, nes jis techniškai tam nepritaikytas, mašinoje sumontuoti neštuvai. Kroviniams vežti ligoninė turi kitą mašiną.

„Čia sugalvojo darbuotojas, kuris vairuoja automobilį. Norėdamas sutaupyti pinigų ir parvežti tas kelias pakuotes, nuvežęs ligonį į klinikas. Tokio nurodymo iš ūkio dalies vadovo jis nebuvo gavęs. Jam buvo pasakyta, kad reikia paimti kitą mašiną ir atvežti pakuotes. Tai žmogus sugalvojo padaryti, kaip tikras suvalkietis – ant neštuvų sukrovė tas lenteles“, – Delfi.lt aiškino ligoninės direktorius.

Paklaustas, ar už tokį poelgį vairuotojas bus nubaustas, L. Blažaitis sakė, kad tai – dar nenuspręsta.

„Žmogus labai įdomiai sako – aš sutaupiau vieną važiavimą į Kauną. Iš vienos pusės žiūrint, žmogus padarė gerą darbą. Bet pagal darbines instrukcijas, jis nusižengė. Negalima vežioti tokių daiktų“,– svarstė direktorius.

L. Blažaitis tikina, kad automobilis niekada nebuvo naudojamas kaip greitosios pagalbos mašina, jis niekada nevyksta į iškvietimus. Vairuotojas grindų dangą gabeno ne sau, o ligoninės reikmėms.

„Sprantu žmonių pasipiktinimą – atvažiavo greitoji ir krauna plytas. Juokinga ir graudu“, – neslėpė apmaudo ligoninės vadovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA