Kauno geležinkelio tunelyje – istoriją pasakojanti inovatyvi ekspozicija | Kas vyksta Kaune

Kauno geležinkelio tunelyje – istoriją pasakojanti inovatyvi ekspozicija

Gegužės 22 dieną kauniečiai ir miesto svečiai turės unikalią progą ne tik aplankyti Kauno geležinkelio tunelį, bet ir patirti išskirtinių įspūdžių – specialiaisiais garso efektais, šviesomis ir meninėmis vaizdo projekcijomis sukurtas spektaklis atskleis šio statinio istoriją.

Pranešime spaudai rašoma, kad inovatyvi ekspozicija, išsidėsčiusi per visą tunelio ilgį, siekiantį 1280 metrų ir veiks tik 16 valandų.

Vienu iš miesto simbolių laikomas Kauno geležinkelio tunelis yra įtrauktas į Lietuvos Kultūros vertybių paveldo sąrašą ir per savo 158 gyvavimo metus sukaupė nemenką istoriją.

Šiuo metu jis yra ne tik vienas seniausių veikiančių tokių statinių Europoje, bet ir vienintelis iki šiol veikiantis Baltijos šalyse.

Parodos lankymo grafikas / Organizatorių informacija

Organizatoriai rekomenduoja atvykstantiems automobiliais transporto priemones palikti Kauno geležinkelio stoties automobilių stovėjimo aikštelėse, nes tunelio prieigose automobilių stovėjimo aikštelių nėra.

Iš Kauno geležinkelio stoties autobusų aikštelės kursuos specialiai pažymėti autobusai, kurie nuveš į parodos vietą, o taip pat galima atvykti viešuoju transportu (išlipti Viaduko stotelėje) arba pėsčiomis.

Įėjimas į parodą – nuo Kauno geležinkelio stoties (įėjimas į teritoriją prie Viaduko stotelės), o išėjimas Palemono pusėje. Ekspozijos ilgis – šiek tiek daugiau nei 1 km, kurį įveiksite trumpiau nei per pusvalandį.

Tunelio pabaigoje Palemono pusėje visų parodą aplankiusiųjų lauks specialūs nuolat kursuojantys miesto autobusai, kurie visus nuveš į Kauno traukinių stoties autobusų aikštelę.

Net esant šiltam orui lankantis parodoje rekomenduojama turėti megztinį ar kitą šiltesnį rūbą – temperatūra tunelyje keliais laipsniais žemesnė nei lauke. Tunelyje siaučia stiprus skersvėjis, tad organizatoriai rekomenduoja pasirūpinti šilta vaikų apranga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA