Zoologijos sodas rengia „Moliūgiadienį“ | Kas vyksta Kaune

Zoologijos sodas rengia „Moliūgiadienį“

Organizatorių nuotr.

Ar įsivaizduojate rudenį be moliūgų? Tikriausiai ne. Taip pat rudens be moliūgų neįsivaizduoja ir zoologijos sodo gyventojai. Šį šeštadienį (lapkričio 5 d.) nuo 12 valandos Lietuvos zoologijos sode prasidės tikra moliūgų šventė – „Moliūgiadienis“.

Visi gyvūnų mylėtojai atnešę moliūgą (didesnį nei galva) į sodą įeis 20% pigiau, o čia lauks įvairios pramogos. Patys stipriausi galės išbandyti savo jėgas moliūgų nešime, akyliausi – medžios moliūgus. Be abejo, užsiėmimas „suteik moliūgui veidą“ kartu su moterų krepšinio klubo „Kibirkštis“ atstovėmis lauks rankdarbių mylėtojų. O visi norintys gales įsiamžinti prie specialios moliūgų fotosienelės.

Taip pat lankytojai galės stebėti šešėlių teatro „Mėlyniukas“ spektalį „Vilkas ir septyni ožiukai“ bei šikšnosparnišką edukaciją kartu su paslapčių maišu. Žinoma, renginio metu vyks zoologijos sodo gyventojų pristatymai , kurių metu bus galima stebėti, kaip jie džiaugiasi moliūgais.

Moliūgai praturtina daugelio gyvūnų racioną ir suteikia naujų pojūčių. Gyvūnų prižiūrėtojai į moliūgus įdėję mėgstamo žvėrelių maisto skatina jų užimtumą, o taip pat suteikia malonių įspūdžių sodo lankytojams. „Moliūgiadienio“ metu moliūgai atsidurs guanakų, tigrų, ūdrų, korsakų, ožiukų, snieginių leopardų, liūtų, roplių ir fazanų voljeruose. Ši rudens daržovė plačiai naudojama ir įvairiose užsienio zoologijos soduose, kadangi moliūgas – natūrali priemonė, kuria galima sukurti užimtumą gyvūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA