Prognozuojama, kad kitais metais minimali mėnesio alga gali peržengti tūkstančio eurų ribą – Kas vyksta Kaune

Prognozuojama, kad kitais metais minimali mėnesio alga gali peržengti tūkstančio eurų ribą

BNS / Sniegė Balčiūnaitė 2024/05/02 12:46
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė prognozuoja, kad kitais metais minimali mėnesio alga (MMA) gali peržengti tūkstančio eurų ribą iki mokesčių.

„Pasvarstymai yra teisingi, turėtų tikrai MMA kilti taip, kaip yra sutarta mūsų socialinių partnerių. Ekonominė situacija, kokia bus galutinių derybų metu, taip pat bus svarbi, tačiau formulė (MMA apskaičiavimo – BNS) tai tikrai leistų daryti. MMA turėtų tikrai pralenkti jau ir skurto rizikos ribą ir augimas turėtų būti ženklesnis“, – Žinių radijui ketvirtadienį tvirtino M. Navickienė.

Pasak jos, derybos dėl MMA, kuri įsigaliotų nuo 2025 metų, dar nebaigtos.

„Tos diskusijos dar vyksta ir vyks, kol bus patvirtinti galutiniai skaičiai“, – teigė ministrė.

Ji taip pat skeptiškai įvertino „valstiečių“ siūlymą visiems dirbantiesiems dviem dienomis pailginti kasmetines atostogas.

„Visi geri ir gražūs norai prieš rinkimus turėtų turbūt būti vertinami šiek tiek su tokia politine potekste“, – teigė M. Navickienė.

„Pokyčius turėtų daryti ne pavieniai politikai, o susitarti darbuotojai ir darbdaviai dėl to, esu linkusi palikti tuos susitarimus Trišalei tarybai“, – pridūrė ji.

M. Navickienė, be kita ko, abejoja, ar apsimoka panaikinti vieną iš turimų laisvų dienų, pavyzdžiui, gegužės 1-ąją, siekiant surinkti papildomų pajamų į biudžetą ir jomis finansuoti gynybos poreikius.

„Tai tikrai nebūtų panacėja vien todėl, kad iš vienos dienos panaikinimo neužtektų lėšų, tarkime, sutvarkyti vieną iššūkį“, – teigė ministrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA