Ąžuolyne įrengtas tolimųjų metimų sektorius tapo netinkamas naudoti nei sportininkams, nei miestiečiams | Kas vyksta Kaune

Ąžuolyne įrengtas tolimųjų metimų sektorius tapo netinkamas naudoti nei sportininkams, nei miestiečiams

Tolimųjų metimų sektorius Ąžuolyne / E. Šostakaitės nuotr.

Kauniečiai susirūpino dėl darbų Ąžuolyno teritorijoje įrengtame tolimųjų metimų sektoriuje. Aiškėja, kad aptverta teritorija tapo netinkama naudoti nei sportininkams, nei miestiečiams. Kauno savivaldybė paaiškino, kas nutiko minėtoje vietoje ir tikina, kad greitu metu erdvė vėl bus prieinama kauniečiams.

„Kauno Ąžuolyne, iečių mėtymo aptvare, nugeltusi žolė. Paklaustas žmogus, kuris buvo aptvertoje teritorijoje, atsakė, kad žolė buvo nupurkšta (herbicidais). Jis teigė, kad tai daroma, nes žada keisti žolę. Kaip tai suderinama su ekologija, Natūra 2000 ir Ąžuolyne sportuojančių kauniečių sveikata? Ar apie tai buvo kur nors pranešta?“ – praėjusią savaitę teiravosi „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Tolimųjų metimų sektorius / Skaitytojo nuotr.

Į kauniečio keliamus klausimus Kauno miesto savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vedėjas Tadas Vasiliauskas neatsakė, tačiau pakomentavo, kas vyksta minėtoje teritorijoje.

„Džiaugiamės, kad Kaunas turi tokią vietą, kurioje gali treniruotis auganti disko metikų karta. Pasibaigus treniruotėms ši erdvė tampa atvira visiems miestiečiams. Čia jie gali sportuoti patys bei organizuoti renginius.

Deja, bet po šios žiemos visą pievą išvagojo kurmiai. Ji tapo nesaugi ir netinkama naudoti nei sportininkams, nei miestiečiams. Kauno sporto mokykla „Startas“, kuri taip pat naudojasi šia erdve, ėmėsi iniciatyvos atsodinti veją ir erdvę vėl padaryti prieinamą kauniečiams. Šiuo metu vyksta paruošiamieji darbai, bus užsėta nauja veja“, – teigė T. Vasiliauskas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ši tolimųjų metimų aikštė buvo įrengta prieš 2005 m. Kaune vykusį Europos jaunimo iki 20 m. čempionatą. Viešumoje ne kartą buvo pasirodžiusi informacija, kad šią sporto teritoriją Kaunas ruošiasi naikinti.

Tolimųjų metimų sektorius Ąžuolyne / E. Šostakaitės nuotr.

Taip pat primename, kad 2021-ųjų kovą buvo pradėta Ąžuolyno parko rekonstrukcija. Su ekspertų dendrologų priežiūra parke atnaujinta esamų takų danga. Įrengtos poilsio ir laisvalaikio zonos, mažoji architektūra. Suformuota 7 km natūralių ir 3 km asfaltuotų takų pėstiesiems bei kilometrą besidriekiantis kelias dviračiams.

2022 metais Kaune pradėtos ir 19 mln. eurų vertės Kauno lengvosios atletikos maniežo statybos. Manieže numatyta įrengti šešis 200 metrų ilgio ir aštuonis 60 m bėgimo takus, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektorius. Buvo planuota, kad lengvaatlečiams skirta erdvė bus pastatyta per pusantrų metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA