Kauniečiai savaitgaliui turi planą: plūsta pasisemti japonų kultūros | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai savaitgaliui turi planą: plūsta pasisemti japonų kultūros

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio vakarą dėl lietingo oro ištuštėjusioje Laisvės alėjoje, sujudimas tik prie kino teatro „Romuva“. Čia išsirikiavusi kelių šimtų žmonių gyva eilė, laukianti, kada galės patekti į kino teatro vidų ir iki septynių ryto žiūrėsianti japoniškus animacinius filmus.

„Infoshow“ festivalio metu organizuojamas renginys „Anime nights“ yra seniausias Lietuvoje vykstantis japoniškos animacijos renginys, kiekvienais metais sutraukiantis didelį būrį gerbėjų.

Įprastai, kai oro sąlygos būna labiau primenančios pavasarį, dalyviai Laisvės alėjoje susirenka pasipuošę mėgstamiausių ar savo sugalvotų herojų atributais, japoniška dvasia pasklinda per visą miesto centrą. Tačiau šiandien, pliaupiant lietui, lauke galima buvo išvysti tik ilgą skėčių eilę, po kuriais slėpėsi naktinėti su japoniška animacija nusiteikusius jaunus kauniečius.

Be geriausių „Anime“ filmų ir serialų peržiūros, visą savaitgalį bus rengiamas kostiumų ir pasirodymų konkursas, vyks įvairios dirbtuvės, parodos.

Programoje numatyta, kad filmai kino teatre „Romuva” penktadienio ir šeštadienio vakarais rodomi nuo 21 valandos, o paskutinis seansas numatytas penktą ryte.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA