Liepsnojančio Kalėdų ledo premjeroje Kaune – kanadietis Elladj Balde | Kas vyksta Kaune

Liepsnojančio Kalėdų ledo premjeroje Kaune – kanadietis Elladj Balde

Luko Misiūno nuotr.

Gruodžio 25 d. pasirodymu Kauno „Žalgirio“ arenoje startuos jau tryliktasis „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ turas. Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko rengiamas šventinis šou ant ledo ir šįsyk kartu suburs pripažintas Europos bei Pasaulio dailiojo čiuožimo žvaigždes.

Be gerai pažįstamų ir jau pamėgtų atlikėjų, šiemet „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ žiūrovai pirmą sykį išvys Kanados dailiojo čiuožimo žvaigždę Elladj Balde. Šiuo metu jis – vienas populiariausių šou ant ledo atlikėjų pasaulyje, kurio pasirodymai pakeri spalvingumu ir stilingumu.

Kuria personažus apie kokius kiti čiuožėjai net nesusimąsto

Elladj Balde, Maskvoje gimęs gvinėjiečio ir rusės sūnus, čiuožti pradėjo dar vaikystėje. Tačiau tam, kad pamiltų čiuožimą, vaikinui prireikė kelerių metų. Kad išvengtų treniruočių, Elladj netgi buvo įsigudrinęs slėpti pačiūžas nuo mamos, atvedusios jį į čiuožimą. Šiandien, nuolat kviečiamas pasirodyti garsiausiuose čiuožimo ant ledo renginiuose visame pasaulyje, vaikinas sako: „Jei būčiau buvęs aukštesnis, būčiau rinkęsis krepšinį. Bet nebuvau, ir čiuožimas tapo vienu svarbiausių dalykų mano gyvenime, suformavusių mane patį. Vos tik supratau savo potencialą šiame sporte mane užvaldė mintis tapti sėkmingu čiuožėju.“

Pasak Elladj Balde, jis pats sau ir didžiausias konkurentas, ir didžiausias fanas. „Aš kasdien verčiu save siekti vis naujų dalykų. Tikiu, kad mano stilius dailiajame čiuožime labai skiriasi nuo visų kitų, tad bandau tuo ir remtis.“ Dvidešimt ketverių kanadiečiui patinka ant ledo kurti tokius personažus ir stilių, apie kokius kiti čiuožėjai net nesusimąstytų. „Aš dažnai galvoju apie save kaip apie Chrisą Gardnerį, aktoriaus Willo Smitho personažą filme „Pursuit of Happyness“ (liet. – „Ieškantys laimės“). Gyvenime man teko daug kovoti ir patirti įvairių sunkumų (sportininko tėvams teko emigruoti iš Rusijos, nuo leukemijos mirė jo sesuo), bet vieną dieną aš būsiu toks pat sėkmingas kaip ir jis,“ – apie savo įkvėpimo šaltinį pasakojo E.Balde.

Dailiojo čiuožimo mėgėjų vertinamas už savo temperamentą ir charizmą, pats čiuožėjas sako nuoširdžiai tikintis, kad būtent charizma ir yra raktas į publikos širdį. „Tam, kad žiūrovams patiktų tavo numeris ant ledo, tu privalai leisti jiems pasijusti jo dalimi. To aš ir siekiu savo pasirodymuose. Aš priklausomas nuo publikos ir jos aplodismentų,“- atvirauja čiuožėjas, besidžiaugiantis galimybe pasirodyti Lietuvoje. „Vos susipažinęs su Povilu ir Margarita supratau, kad vieną dieną noriu tapti jų šou dalimi.“

Tai, jog „Liepsnojančio Kalėdų Ledo“ turas vyksta per didžiąsias metų šventes E.Balde netrikdo. Trijų kultūrų – rusiškos, gvinėjietiškos ir kanadietiškos – įtakoje užaugęs čiuožėjas Kalėdų nešvenčia.

Čiuožimo žvaigždžių kuriama šventė

Jau tradicija tapusius šou ant ledo Lietuvoje rengiantis Povilas Vanagas kaskart pasirūpina, kad mūsų šalies dailiojo čiuožimo mėgėjai ant ledo išvystų kuo įvairesnio stiliaus čiuožimo meistrus. Tarp daugiau kaip 200 „Liepsnojančiame Kalėdų lede“ jau pasirodžiusių čiuožėjų iš įvairių pasaulio šalių (Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Rusijos, Kinijos, Čekijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos, Lenkijos ir kt.) – ne vienas olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas.

Šiemet tarp „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ atlikėjų bus dešimtkart Čekijos bei Europos dailiojo čiuožimo čempionas Tomašas Verneris, Pasaulio jaunimo ir Europos dailiojo čiuožimo čempionas Dmitrijus Dmitrenko iš Ukrainos, Latvijos dailiojo čiuožimo čempionas Denisas Vasiljevsas, Pasaulio profesionalų porinio čiuožimo čempionų pora iš Didžiosios Britanijos – Fiona Zaldua ir Dmitrijus Suchanovas, Pasaulio profesionalų dailiojo čiuožimo čempionas Gary Beacomas iš Kanados. Pirmą kartą Lietuvoje pasirodys akrobatų ant ledo pora – brazilė Carolina Madeira Soares ir kanadietis Carlas Des-Rosiers, tradiciškai renginyje dalyvaus ir jaunosios Lietuvos čiuožimo žvaigždės – Godos Butkutės ir Nikitos Jermolajevo pora.

Po šiemetinio „Liepsnojančio Kalėdų ledo“ premjeros Kaune, gruodžio 26 d. šou bus rodomas Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, gruodžio 27 d. – Vilniaus „Pramogų“ arenoje. Bilietus platina BILIETAI LT.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA