Geri darbai plinta | Kas vyksta Kaune

Geri darbai plinta

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

„Artima kultūra” kartu su Kas Vyksta Kaune ir Kauno kultūros centru „Tautos namai” pradėjo kalėdinio gerumo akciją „3 geri darbai“, kuri jau spėjo susilaukti nemažo miestiečių susidomėjimo. Nors gerumo akcija vis dar tęsiasi, tačiau jau šiuo metu yra užfiksuota 300 gerų darbų.

Kodėl trys geri darbai? „Mes norime trigubinti gerus darbus. Džiaugiamės, kad su kiekvienais metais žmonės vis daugiau padaro gerų darbų, jie tarsi plinta kaip koks geras virusas. Norisi dar labiau visus paskatinti, kad tų darbų būtų trigubai daugiau. Yra daug istorijų, kuomet žmonės padaro gerą darbą, neprašydami materialinio atlygio“, teigia „Artima kultūra“ vadovas Danas Viluckas.

Idėja, kad „neatsilygink man, o geriau padaryk gerą darbą kitiems“, yra jau visiems gerai žinoma ir girdėta tiek filmuose, tiek knygose ar kitose istorijose. Padarius vieną gerą darbą, gerų darbų grandinė gali užsidaryti, o padarius bent tris – darbų grandinė tik plečiasi ir ilgėja. „Labai geras pavyzdys, kuomet tėveliai vaikams sako „Vieną už mamą, vieną už tėtį, o kitą – už tėvynę“, pasakoja Danas.

Gerais darbais žmonės ateina pasidalinti ir tiesiai į Kalėdinius namelius Rotušės aikštėje. „Dažniausiai žmonės mums pasakoja apie tokius gerus darbus, kuriuos galima atlikti kasdien. Vieni džiaugiasi padėję išplauti indus, pasiruošti šventėms, kiti – paaukoti benamiams ar padėti senyvo amžiaus žmonėms. Darbai atrodo visai paprasti, tačiau jie visuomet atneša daug džiaugsmo tiek gerą darbą padariusiam, tiek jį gavusiam“, pasakoja Kalėdinio stebuklų miestelio organizatorė Aurelija Maslauskaitė.

„3 geri darbai“ – tai akcija, skirta inicijuoti ir skatinti kalėdinį gerumą. Šios akcijos metu (2013.12.07 – 30 d.) miestiečiai ir miesto svečiai raginami atlikti 3 gerus darbus: gerą darbą savo artimui (pvz. vyrui, žmonai, mamai, tėčiui, broliui, sesei, močiutei ir t.t.), gerą darbą savo draugui (pvz. draugui, kaimynui, kursiokui, naminiam augintiniui ir t.t.) ir gerą darbą miestiečiui (pvz. atsitiktinio gerumo veiksmai, geri darbai socialiai atskirtiems miesto žmonėms, labdara-parama ir kt.) .

Akcijos eiga:

1) Padaryk 3 gerus kalėdinius darbus, specialioje internetinėje formoje “varnele” pažymėk atliktus darbus, įrašyk vardą bei kontaktinį el. paštą ir paspausk “siųsti”.

2) Gauk kvietimą atsiimti dovaną – specialius kalėdinius ženkliukus Rotušės a. „Dirbtuvėlių“ namelyje.

Gerus darbus registruokite čia>>>

Dalinkis savo gerų darbų istorijomis ir paskatink kitus sekti geru pavyzdžiu čia>>>

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA