„Pirk prekę lietuvišką” džiugins ir lietuviška produkcija, ir įdomiais seminarais | Kas vyksta Kaune

„Pirk prekę lietuvišką” džiugins ir lietuviška produkcija, ir įdomiais seminarais

Kaunas.lt nuotr.

Lietuvoje gaminamų prekių paroda „Rinkis prekę lietuvišką” auga kartu su Lietuvos gamybos rinka. Šiemet maždaug trečdaliu didesnėje nei pernai parodoje Lietuvos gamintojai pristatys naujausius savo gaminius, kuriuos sukūrė vis didėjančiam lietuviškos produkcijos vartojimui patenkinti.

Spalio 4-6 dienomis Žalgirio arenoje jau penktą kartą vyks paroda „Rinkis prekę lietuvišką”. Šiais metais joje savo produkciją Lietuvos ir užsienio lankytojams pristatys rekordinis dalyvių skaičius – 120 gamintojų, kurių šiemet 38 proc. daugiau nei pernai. Išaugus dalyvių skaičiui, išsiplėtė ne tik vidaus, bet ir lauko ekspozicija. Prognozuojama, kad parodoje kaip ir kiekvienais metais apsilankys apie 30 tūkst. lankytojų.

Šiemet pirmą kartą geriausiems parodoje „Rinkis prekę lietuvišką” pristatomiems produktams bus skirti parodos medaliai. Šiuo metu vyksta parodos „Rinkis prekę lietuvišką” dalyvių konkursas, kurio metu bus išrinkti geriausi parodoje pristatomi maisto, lengvosios pramonės, kosmetikos, buitinės chemijos ir statybos produktai. Kompetentinga komisija jau dabar vertina kiekvienai konkurso kategorijai pateiktus produktus, o laimėtojai bus paskelbti ir parodos medaliai įteikti per oficialų parodos atidarymą spalio 4 d., 10 val.

„Vertinant penkerių metų parodos organizavimo laikotarpį, galima daryti išvadą, kad paroda pateisino ir jos sumanytojų, ir gamintojų, ir lankytojų lūkesčius. Ekonominio sunkmečio metu pradėtos organizuoti parodos tikslas buvo padėti Lietuvos gamintojams išlaikyti produkcijos pardavimo apimtis skatinant vietinės produkcijos vartojimą, akcentuojant lietuviškos produkcijos kokybę. Kartu su parodos dalyvių skaičiaus augimu pradėjo augti ir Lietuvos gamybos apimtys. Šiandien paroda atlieka tikrąją savo funkciją – pristato naujienas, gamintojai nenusisuka nuo lietuvišką produkciją pamėgusių vartotojų ir kasmet stengiasi juos nustebinti naujais gaminiais”, – sako Erikas Piskunovas, parodą organizuojančio „Ekspozicijų centro” vadovas.

Organizatoriai atskleidžia, kad parodoje bus pristatoma daugybė Lietuvos gamintojų naujovių, tarp kurių ir tokie produktai, kurių įsigyti parduotuvėse dar nėra galimybės. O šalia jau gerai žinomų bendrovių išbandyti savo gaminius vartotojams siūlys ir dar visai jaunos Lietuvos gamybos įmonės, kurių pastaruoju metu rinkoje atsiranda vis daugiau. Parodoje dalyvauja įmonės, kurios atstovauja vieną iš keturių parodos tematikų: maisto pramonė, lengvoji pramonė, kosmetikos ir butinės chemijos pramonė, statybų pramonė.

Dvi pirmąsias parodos dienas vyks seminarai, kur lankytojai galės ne tik sužinoti daugiau apie savo vartojamus produktus, bet tiems, kurie suinteresuoti patys pradėti kurti ir vystyti verslą. Seminarų ciklas prasidės dviejų valandų trukmės seminaru „Franšizė – plačios galimybės šiuolaikiniam verslu”, kurio metu Lietuvos franšizės centro įkūrėjas Ilja Malkin seminaro dalyvius supažindins su temomis „Franšizavimas – įvadas į verslo modelio ypatumus”, „Franšizės pirkimas – greitas ir patikimas verslo startas”, „Franšizės kūrimas ir pardavimas – strateginis verslo vystymas sėkmingam verslui”.

Lankytojai parodoje spalio 4-5 dienomis laukiami nuo 10 iki 18 val., spalio 6 d. – nuo 10 iki 16 val. Parodos iniciatoriai ir organizatoriai: Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija, Lietuvos pramonininkų konfederacija, UAB „Ekspozicijų centras”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA