Dėl pratybų išankstinis balsavimas Kauno savivaldybėje nevyks – Kas vyksta Kaune

Dėl pratybų išankstinis balsavimas Kauno savivaldybėje nevyks

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia balsavimo vietų sąrašą ir laiką, kada rinkėjai galės atvykti balsuoti Respublikos Prezidento rinkimuose ir referendume dėl pilietybės išsaugojimo.

Pagrindinę Respublikos Prezidento rinkimų ir referendumo dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo diena yra gegužės 12 d., sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.

Rinkimų sekmadienį balsuoti Respublikos Prezidento rinkimuose ir referendume bus galima bet kurioje rinkimų apylinkėje, iš viso – 1895 vietose visoje Lietuvoje, pažymima VRK pranešime žiniasklaidai.

Balsavimas iš anksto

Visi Lietuvoje balsuojantys rinkėjai taip pat gali pasinaudoti balsavimo iš anksto galimybe. Gegužės 7-9 dienomis, 7-20 valandomis, balsuoti bus galima visose 60 savivaldybių.

Dėl suplanuotų pratybų Kauno miesto savivaldybės pastate (Laisvės al. 96) balsavimas iš anksto nebus organizuojamas.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Tadas Metelionis patikslino, kad savivaldybės administracijos pastato prieigose ir jo viduje vyks karinė pratybos „Perkūno bastionas 2024“, tad Kaune balsuoti norinčių rinkėjų bus laukiama Vytauto Didžiojo universiteto pastate (S. Daukanto g. 28) ir Kauno rajono savivaldybės pastate (Savanorių pr. 371).

Rinkėjai gali balsuoti bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo to, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą.

Rinkimų komisijų nariai vyks pas rinkėjus

Į balsavimo vietas dėl pagrįstų priežasčių negalintiems atvykti rinkėjams bus sudaromos sąlygos balsuoti jų buvimo vietose.

Gegužės 8-10 dienomis bus organizuojamas balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose ir bausmių atlikimo vietose.

Gegužės 10-11 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali rinkėjai su negalia, juos namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės ir rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų.

Būtina turėti asmens dokumentą

VRK primena, kad svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens tapatybės dokumentas: pasas arba asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA