„Kaunas Jazz“ džiugino kauniečius nemokamu koncertu: bus ir daugiau | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Jazz“ džiugino kauniečius nemokamu koncertu: bus ir daugiau

R. Tenio nuotr.

„Kaunas Jazz“ – tarptautinis džiazo festivalis, vykstantis jau nuo 1991 m. Festivalio organizatoriai tęsia tradiciją ir visus norinčius pakvietė į nemokamą koncertą Nepriklausomybės aikštėje. Ant scenos šį penktadienį pasirodė „Shrizz N Maze“ iš Prancūzijos.

„Tai, ką šiame koncerte išgirsite ir pamatysite po atviru dangumi, nėra itin lengva apibūdinti. Tačiau dėl vieno galite būti tikri – pamiršti tai irgi bus gana sudėtinga.

„Shrizz N Maze“ – padūkusi grupė, kurianti ekscentrišką fanko muziką su roko ir džiazo elementais.

Tiesą sakant, net nėra visiškai aišku, kokią šalį rašyti prie jos pavadinimo. Mat šis ekstravagantiškas duetas dažnai pristatomas kaip grupė iš Paryžiaus, nors muzikantai ją subūrė Šveicarijoje, o patys sako, kad jų muzika kilusi iš Marso ir įrašyta kosmoso laboratorijoje“, – rašoma festivalo organizatorių puslapyje.

Prie „Soboro“ šį savaitgalį – ir daugiau nemokamų koncertų

Rytoj (balandžio 27 d.) Nepriklausomybės aikštės lauko scenoje pasirodys Eglės Vakarinaitės septetas „Jazz’strada“.

„Prieš du metus susipažinę Kaunas Jazz festivalyje, dainininkė Eglė Vakarinaitė ir saksofonistas, puikus aranžuotojas Karolis Šarkus susivienijo bendram pasirodymui Nepriklausomybės aikštės scenoje su programa „Jazz’strada“, kurioje garsiausios lietuviškos ir užsienio estradinės dainos įgis naują skambesį.

Prie jų prisijungs garsūs džiazo muzikantai, dažnai grojantys ne tik tik Lietuvos, bet ir užsienio scenose“, – teigia „Kaunas Jazz“ organizatoriai.

21.00 val. ant scenos lips bosinės gitaros virtuozė Kinga Głyk (Lenkija), internete renkanti milijonus peržiūrų. „Šią „Kaunas Jazz“ viešnią galima drąsiai vadinti viena ryškiausių jaunosios kartos džiazo muzikančių Europoje“, – rašoma festivalio puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA