Užpuolimo Laisvės alėjoje bylos kaltinamojo skundas dėl jam skirtos baudos atmestas – Kas vyksta Kaune

Užpuolimo Laisvės alėjoje bylos kaltinamojo skundas dėl jam skirtos baudos atmestas

ELTA / Gytis Pankūnas 2024/05/07 19:18
R. Tenio nuotr.

Kauno apylinkės teismas antradienį atmetė užpuolimo Laisvės alėjoje bylos kaltinamojo Karolio Kavaliausko skundą dėl jam anksčiau skirtos baudos už neatvykimą teismo posėdį.

Kauno apylinkės teismas gegužės 2 d. K. Kavaliauskui už neatvykimą į teismo posėdį skirta 250 eurų piniginė bauda, nutarta kaltinamąjį atvesdinti į kitą teismo posėdį.

Gegužės 6 d. buvo gautas K. Kavaliausko skundas, kuriuo jis prašė jam skirtą piniginę baudą panaikinti. Kaip Eltai teigė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė, šis skundas buvo atmestas.

„Kauno apylinkės teisme buvo priimta nutartis, kuria nuspręsta K. Kavaliausko skundą atmesti, nes teismas su kaltinamojo pateiktais argumentais skunde nesutinka, laiko juos nepagrįstais ir siekiu išvengti skirtos baudos“, – teigė T. Merkevičiūtė.

Kitas teismo posėdis byloje numatytas gegužės 24 dieną.

ELTA primena, kad byla dėl išpuolio Kaune, Laisvės alėjoje, teismui perduota 2023 m. gruodžio mėnesį. Kauno apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo pareikšti septyniems iš devynių muštynėse dalyvavusių vyrų.

Kaltinimai pareikšti Juozui Minkevičiui, Tadui Mučinskui, Lukui Ščerbinskui, K. Kavaliauskui, Edgarui Rezajevui, Vitalijui Zakrževskiui, Rokui Sipavičiui.

Bylos duomenimis, praėjusių metų, rugpjūčio mėnesį, dienos metu, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą, kad Laisvės alėjoje, vienoje restorano lauko erdvių, kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį. Anot teisėsaugos, kaukėti asmenys kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais panaudojo prieš juos fizinį smurtą ir sutrikdė viešąją tvarką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA