Kauno rajono savivaldybė perka Ozo gatvę Domeikavos seniūnijoje | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė perka Ozo gatvę Domeikavos seniūnijoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Domeikavos seniūnijos Kumpių, Žemaitkiemio ir Ražių kaimuose vyksta intensyvi urbanizacija: kuriasi stambūs pramonės, sandėliavimo ir komercijos objektai, vystoma gyvenamųjų namų kvartalų statyba. Dėl šių priežasčių labai apkraunama pagrindinė Domeikavos transporto arterija, Vandžiogalos plentas bei kitos vidinės gatvės.

Šiuo metu viešosios susisiekimo infrastruktūros koridoriai, valdomi savivaldybės, suformuoti taip, kad transportas iš besivystančios teritorijos vietinės reikšmės kelių ir gatvių tinklu yra nukreipiamas į Vandžiogalos plentą, rašoma Kauno rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Kauno rajono savivaldybė nusprendė pirkti Ozo gatvės (Domeikavos sen., Žemaitkiemio k.) dalį su inžinerinėmis komunikacijomis ir žemės sklypais. Ozo gatvės jungtis su kitomis Domeikavos seniūnijos gatvėmis leis užtikrinti Kumpių, Žemaitkiemio, Ražių ir Domeikavos kaimų susisiekimą su Kauno miestu ir automagistralėmis bei nuims transporto apkrovas nuo Vandžiogalos plento.

Ozo gatvė nuosavybės teise priklauso UAB „GB investicijos“.

Gatvės pirkimui pritarė ir ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA