Prieš dvi savaites „Žalgiryje“ kilusį šaršalą A. Trinchieri įvertino stipriu lietuvišku žodžiu | Kas vyksta Kaune

Prieš dvi savaites „Žalgiryje“ kilusį šaršalą A. Trinchieri įvertino stipriu lietuvišku žodžiu

Andrea Trinchieri / „BC Žalgiris“ „Facebook“ puslapio nuotr.

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas Andrea Trinchieri nusileido Vilniuje pirmadienio popietę ir tuoj pat patraukė į areną, kur susipažinęs su trenerių štabu dalyvavo vakarinėje komandos treniruotėje. Po jos surengta pirmoji italo spaudos konferencija Kaune. Gruodžio viduryje pasirodžiusią informaciją apie jo atvykimą A. Trinchieri vertino kategoriškai.

„Kiekvienas sezonas kitoks, krepšinyje situacija greitai keičiasi, tad naujus metus pradedame su nauju treneriu, tikimės, rezultatai pradės gerėti ir atsiras pergalių, – trenerį A. Trinchieri trumpai pristatė komandos direktorius Paulius Jankūnas, kiek vėliau pridūręs, kad pastarosios dvi savaitės buvo sunkios, „Žalgiris“ kabinosi į Eurolygos rungtynes, bet rezultatas nepasikeitė. – Reikėjo įpūsti komandai naujų vėjų ir turėjau priimti skausmingą sprendimą. Treneris Kazys turėjo kontraktą iki vasaros, jį gerbiame ir bus atsiskaityta.“

Pirmieji naujojo „Žalgirio“ trenerio žodžiai buvo „laimingų Naujų metų“, A. Trinchieri taip pat skyrė nemažai pagyrų Kaziui Maksvyčiui ir pastebėjo, kad Eurolygoje įprasta keisti trenerius siekiant geresnio rezultato.

„Tikiu, kad treneris Kazys atidavė daug šiai organizacijai, suteikė vertybių komandai. Tai juntu iš išorės ir trumpos šiandienos treniruotės. Esu tikras, kad jis puikiai atidirbs su nacionaline komanda, linkiu viso ko geriausio. Žinau, kad trenerio darbas labai sudėtingas. Toks specialistų gyvenimas, tai nutinka praktiškai bet kam. <…>

Mano žodžiai Kaziui – labai gerbiu jį kaip trenerį. Žaisti prieš „Žalgirį“ praėjusiame sezone buvo labai skausminga. Yra komandos, kurios laimi rungtynes, ir kurios nepralaimi. Eurolyga yra žiauriausias turnyras komandiniame sporte, kokį esu matęs. Čia nėra jokio pasigailėjimo. Manau, trenerių atleidimai yra tiesiog įprasti reikalai. Yra kaip yra, nenoriu teisti“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Komandai pritrūkdavo smulkių detalių

„Čia esu su vieninteliu tikslu – padėti komandai žaisti geriau, tobulėti. Esu labai motyvuotas, nes treniruoju komandą šalyje, kurioje krepšinis yra religija. Savo vaikams galėsiu sakyti, kad buvau Belgrado „Partizano“ ir Kauno „Žalgirio“ treneriu. Treniruoti tokias komandas yra didžiulė motyvacija“, – teigė A. Trinchieri.

Jis pripažino neturintis daug laiko, šiandien dalyvavęs trumpoje treniruotėje, jau rytoj komanda žaidžia Eurolygos rungtynes, poryt – dar vienas. Žingsnis po žingsnio ekipa bandys gerinti žaidimą.

„Žaidėjams pasakiau tik vieną dalyką – niekas nėra aukščiau komandos tikslų, nei žaidėjai, nei treneriai. Turime atiduoti viską. Tai unikalus klubas, tai, ką fanai daro čia, jutau tik Belgrade. Turime žaisti žinodami, kas mums už nugaros. <…> Manau, galime daug nuveikti“, – sakė treneris, pridėjęs, kad „Žalgirio“ pasiūlymą sulaukęs skambučio apsvarstė per kelias valandas.

A. Trinchieri susitikimas su žalgiriečiais / „BC Žalgiris“ nuotr.

Pasak A. Trinchieri, „nelabai elegantiška“ kalbėti apie tai, kas komandoje buvo ne taip. Jei italas Kaune, vadinasi, kažkas buvo blogai rezultatų prasme, o dabar svarbu per trumpiausią įmanomą laiką išsiaiškinti, kas buvo ne taip, kad ekipa galėtų judėti pirmyn.

„Šie žaidėjai kovėsi beveik kiekvienose rungtynėse. Kažko trūko, bet ne vieno esminio dalyko, o daug smulkių elementų“, – pastebėjo strategas.

17 likusių susitikimų – 17 skirtingų lygų

Ant kovos, noro laimėti pamatų pirmiausia ir bus statomas „Žalgirio“ žaidimas pagal A. Trinchieri. Savo darbą jis teigė skirstantis į filosofiją, strategiją ir taktiką. Bei niekada nepradedantis nuo taktikos.

„Pirmas tikslas – išspausti iš žaidėjų visa, kas geriausia. Turiu skatinti savo žaidėjus ir pamažu žengti pirmyn. Labai neteisinga būtų įvardyti kažkokius skaičius dabar. Nuo šiol žaisime tarsi 17 lygų. Būsime kaip povandeninis laivas – panersime ir žiūrėkime, kur esame kovą. Kiekvieną susitikimą žaisime kaip paskutinį žinodami, kad galime tapti geresni“, – artimiausių mėnesių kelią brėžė treneris.

A. Trinchieri susitikimas su žalgiriečiais / „BC Žalgiris“ nuotr.

Plačiai nuskambėjusias žinias pavadino mėšlu

Žurnalistų paklaustas, kaip vertina prieš dvi savaites pasirodžiusią informaciją, kad kalbėjosi su „Žalgirio“ organizacija, jau turėjo susitarimą ir bilietus į Lietuvą, A. Trinchieri savo ruožtu pasiteiravo, kaip lietuviškai pasakyti bullshit.

„Tai mėšlas, visiška nesąmonė. Patikėkite, tai išgalvota. Tai netikros naujienos“, – tikino naujasis „Žalgirio“ vairininkas.

Dėl trenerių štabo papildymo kol kas nieko tikro pasakyti jis negalėjo, teigė pirmiausia norintis pamatyti, koks ryšys tarp žaidėjų ir trenerių. Bet pažymėjo, kad daugiau trenerių pakeitimų nenusimato, nebent trenerių komandos papildymas. „Visi laive“, – tarstelėjo A. Trinchieri.

„Darbas niekada nėra toks pat. Taip netreniruoju. Iš šios vietos pasiimsiu tam tikrą energiją. Būti šios organizacijos vyriausiuoju treneriu yra kai kas labai ypatingo ir tai mane stumia, stipriai motyvuoja“, – pasiteiravus, kokia „Žalgirio“ treniravimo specifika, kalbėjo italas.

Jis pridūrė mėgstantis gaminti, tik turintis rasti, kur nusipirkti produktų. „Jau turiu tris gerų restoranų adresus, išgyvensiu“, – šyptelėjo A. Trinchieri.

Ši savaitė „Žalgiriui“ Eurolygoje dviguba: antradienio vakarą namuose laukia susitikimas su Berlyno „ALBA“, ketvirtadienį Vilerbane žalgiriečiai žais su „ASVEL“.

Naujas „Žalgirio“ vyriausiasis treneris A. Trinchieri paskutinius trejus metus treniravo Miuncheno „Bayern“ ekipą. Anksčiau taip pat treniravo Belgrado „Partizan“, Bambergo „Brose Baskets“, Kazanės „Unics“, keletą Italijos klubų bei Graikijos vyrų krepšinio rinktinę.

Eurolygoje specialistas dirbo aštuonis sezonus, 2021-aisiais ir 2022-aisiais jo vadovaujamas Miuncheno „Bayern“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias ir kartą buvo arti finalinio ketverto.

Primename, kad Kazys Maksvytis abipusiu sutarimu paliko „Žalgirį“ po šeštojo ekipos pralaimėjimo Eurolygoje iš eilės. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K. Maksvytis „Žalgiriui“ vadovavo nuo 2022-ųjų balandžio. Sutartis su A. Trinchieri sudaryta iki 2024–2025 m. sezono pabaigos.

Sekmadienį klubas taip pat paskelbė, kad bandomajam laikotarpiui prisijungęs amerikietis Austinas Hollinsas „Žalgiryje“ lieka dar mažiausiai dviem savaitėms. Su 32 metų 193 cm ūgio krepšininku nori susipažinti A. Trinchieri – po dviejų savaičių bus sprendžiama, ar žaidėją pasilikti komandoje iki sezono pabaigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA