P. Jankūnas nepaneigė „Žalgirį“ turėjus susitarimą su A. Trinchieri: pokalbiai vyksta nuolat | Kas vyksta Kaune

P. Jankūnas nepaneigė „Žalgirį“ turėjus susitarimą su A. Trinchieri: pokalbiai vyksta nuolat

P. Jankūnas / R. Tenio nuotr.

Po ketvirtadienio „Žalgirio“ rungtynių prieš Belgrado „Partizan“ žiniasklaidoje pasirodė neoficiali informacija, kad komanda atsisveikina su vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu. Jo vietą esą turėjo užimti italų strategas Andrea Trinchieri. Specialioje spaudos konferencijoje penktadienio pavakarę klubo direktorius Paulius Jankūnas išreiškė visišką pasitikėjimą K. Maksvyčiu, o informacijos apie A. Trinchieri nekomentavo.

„Kaip ir skelbėme viešojoje erdvėje, visiškai pasitikime treneriu Kaziu Maksvyčiu. Sunkiu metu turime daug pokalbių komandos viduje. Šiandien kalbėjome su treneriais, žaidėjais. Turime traumuotų krepšininkų, du neseniai prisijungusius naujokus, kuriems reikės laiko įsivažiuoti. Po pokalbių tęsime darbą toliau, tikimės, rezultatai gerės ir komanda pradės dirbti prie tų dalykų, kurių labiausiai trūksta.

Šiame sezone nedemonstruojame to žaidimo, kurį demonstravome pernai. Yra subjektyvių priežasčių – traumos, išvykimai. Pernai garsėjome kaip viena geriausiai besiginančių komandų Eurolygoje. Jei anksčiau galėjome remtis gynyba ir iš to vystyti puolimą, šiemet gynyba kažkur nesudirba, įsimeta nepasitikėjimas ir puolime tampa sunkiau“, – konferenciją pradėjo P. Jankūnas.

Pasak jo, pokalbis su žaidėjais vadovybės planų nepakeitė. Dabar tiesiog yra etapas, kai vyksta pokalbiai. Jie buvo prieš rungtynes su „Panathinaikos“, taip pat vakar kalbėta tiek su treneriais, tiek su žaidėjais. Krepšininkai pripažino ir savo kaltę, prisiėmė atsakomybę už rezultatus.

„Krepšininkai išsakė, kad jų netenkina dabartinė situacija, jie mato, kur yra mūsų bėdos, kur neužtenka jų pastangų, kaip galėtų prisidėti prie geresnių komandos rezultatų. Jie jaučia, kad situacija nėra gera, turėjome labai gerą pokalbį. Treneris, kaip ir visi mes, supranta, kad nėra gera situacija kalbant apie komandos rezultatus ir žaidimą. Visi jaučiame šiokią tokią įtampą. Manau, tai yra normalu. Po pokalbių išsiaiškinus, viską išanalizavus, įtampa turėtų nukristi, komanda – susivienyti ir siekti, kad rezultatai ateitų“, – detalizavo P. Jankūnas.

Pokalbiai su potencialiais žaidėjais ir treneriais vyksta nuolat

Šiandienos žinutė, pasak „Žalgirio“ direktoriaus – kad klubas visiškai pasitiki treneriu K. Maksvyčiu. Viešojoje erdvėje atsirado, P. Jankūno žodžiais, daug nuomonių, kurias „Žalgiris“ nori išsklaidyti.

„Neteigiame, kad pasirodžiusi informacija buvo iš piršto laužta. Bendraujame su kitais treneriais, žaidėjais. Kai komanda truputį buksuoja, žaidžia ne pagal galimybes, natūralu, kad kalbamės su įvairiais žmonėmis. <…> Negaliu komentuoti, kiek toli buvo pažengusios derybos su A. Trinchieri. Jeigu yra faktas, jį pranešame. O gandų nekomentuojame“, – į klausimą, ar jau šįvakar italas turėjo leistis Kaune, atsakė P. Jankūnas, patvirtinęs, kad bendrauta tiek su A. Trinchieri, tiek su „Fenerbahce“ vairą perėmusiu Šarūnu Jasikevičiumi.

Anot „Žalgirio“ direktoriaus, pokalbiai vyksta ne gerą mėnesį, o visą laiką. Gal dažniau, kai situacija tokia kaip šiuo metu. Treneriui dabar klubas esą leidžia ramiai dirbti, kad rezultatai gerėtų.

„Dar būdamas žaidėjas susidurdavau, kad stengiamės informaciją laikyti viduje, bet jūs gerai dirbate savo darbą ir ją gaunate, vienokią ar kitokią. Nesakau, kad ji yra teisinga. Rodome pasitikėjimą treneriu, bet sezonas dar net neįpusėjo. Dabar situacija sunki, tikimės, kad ji pagerės. <…> Gintaro Krapiko rytinėje treniruotėje nebuvo, nes jis turi sveikatos problemų, buvo klinikoje“, – vėlgi, susitarimo su A. Trinchieri nei patvirtino, nei paneigė P. Jankūnas.

„Manau, visur vyksta pokalbiai, visi klubai bendrauja su agentais, treneriais. Tai tiek mums, tiek mūsų fanams nėra malonios situacijos, bet nemanau, kad stipriai gali paveikti komandą. Manau, kaip tik turėtų mobilizuotis ir gerinti situaciją. <…> Nazas Mitrou-Londas ir Ignas Brazdeikis buvo parduoti po mano ir trenerio pokalbio, mes priėjome tos pačios nuomonės. Kazys tikrai nestabdo naujų kontraktų pasirašymo. Jis žino, kiek yra traumuotų žaidėjų, tikrai yra suinteresuotas, kad atvyktų nauji ir būtų galima siekti rezultatų. Bet matome, kokia yra rinka Europoje – gauti naujų krepšininkų nėra paprasta“, – sudėties pasikeitimus komentavo P. Jankūnas.

Smūgis žiniasklaidai, parama K. Maksvyčiui

Iš žurnalistų spaudos konferencijoje nuskambėjo klausimas, ar pasirinkta klubo komunikacija nepavertė žiniasklaidos atpirkimo ožiu, nors situacija „visiems aiški“.

„Galbūt buvome ne taip suprasti, idėja buvo parodyti treneriui pasitikėjimą, kad jis nusiramintų. Klubo lūkesčiai ir tikslai yra tie patys. Šis momentas sudėtingas, bet esame gruodyje, dar liko didesnė dalis sezono. Tikiuosi, kad naujiems žaidėjams įsivažiavus situacija stabilizuosis ir bus galima siekti užsibrėžtų tikslų“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Jis patikino, kad nesutarimų tarp klubo vadovybės ir savininkų nėra. Vienas klubo akcininkų UAB „Tesonet“ pasitiki K. Maksvyčiu: „Šiandien turėjau pokalbį su Tomu, jis palaiko komandą ir tiki ja. Kaip minėjau, dar kai žaidžiau informacija sklisdavo ir ne vieni su tuo susiduriame. Yra jos apie visus klubus, daugelį. „Žalgiris“ įdomiausias Lietuvoje ir jos daugiausia. Turime šnekėti, kad tai, apie ką kalbamės, liktų viduje.“

Direktorius taip pat patvirtino, kad „Žalgiris“ rūpi Pauliui Motiejūnui, jis domisi, nori žinoti, kuo kvėpuoja komanda, bet sprendimų priėmime nedalyvauja – šią pareigą dabar atlieka P. Jankūnas. Jis teigė negalinti pasakyti, kam P. Motiejūnas pardavė turėtą „Žalgirio“ dalį tapęs Eurolygos generaliniu direktoriumi.

„Neramina prarastas identitetas. Kaip minėjau, gera gynyba, kova. Nesakau, kad komanda nesikauna. Bet tokioje situacijoje kova turėtų būti dar didesnė. Gal bandome taisyti situaciją pernelyg individualiai, bet neturime daug tokių žaidėjų. Galbūt Keenanas Evansas gali vienas nuspręsti rungtynes, bet turime siekti pergalių kaip komanda“, – „Žalgirio“ stiprybę priminė P. Jankūnas.

A. Hollinsas gali likti iki sezono pabaigos

Ilgiau nežaidusiam Austinui Hollinsui, pasak P. Jankūno, reikia atgauti žaidimo ritmą, bet krepšininko fizinė forma gera, jis sportavo ne tik individualiai, bet ir su komanda būdamas namuose.

„Jam reikia laiko, jis yra ilgai žaidęs Europoje, turi patirties, supranta europinį krepšinį – tik laiko klausimas, kada jis įgaus ritmą. Realu, kad jis liks „Žalgiryje“ iki sezono pabaigos“, – apie šią savaitę atvykusį gynėją kalbėjo P. Jankūnas.

Kaip jau skelbėme, nuo penktadienio vidurnakčio žiniasklaida ūžė apie Kauno „Žalgirio“ planus atsisveikinti su vyriausiuoju treneriu K. Maksvyčiu. Gana užtikrintai skelbta, kad jį keičia italų specialistas A. Trinchieri.

Vis dėlto, šiandien socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė „Žalgirio“ pranešimas apie tai, kad K. Maksvytis ir toliau vadovaus komandai, klubas juo išreiškė visišką pasitikėjimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA