K. Maksvytis atskleidė, ar Kauno „Žalgiris“ ieškos naujoko į A. Butkevičiaus vietą | Kas vyksta Kaune

K. Maksvytis atskleidė, ar Kauno „Žalgiris“ ieškos naujoko į A. Butkevičiaus vietą

Eurolygoje – dar viena dviguba savaitė, o ją Kauno „Žalgiris“ pradeda išvyka į Berlyną ir susitikimu su vietos ALBA.

ALBA per 11 turų iškovojo vienintelę pergalę Eurolygoje, bet Lietuvos čempionų treneris Kazys Maksvytis nežadėjo nurašyti būsimų oponentų.

„Visų pirma, tai – nestandartinis varžovas. Daug jaunų žaidėjų, krepšininkai rungtyniauja per kelias pozicijas, daug judina kamuolį, kartais atlieka derinius nesumušę kamuolio į žemę, – spaudos konferenciją pradėjo K. Maksvytis. – Tai – pavojinga komanda, nesvarbu, kad nėra turnyrinės lentelės viršuje.

Jie meta daug tritaškių, bėga į greitą puolimą. Reikia sužaisti solidžiai, nuimti pigius taškus ir nesivelti į taškų lenktynes.“

Vakar paaiškėjo, jog iš rikiuotės Arnas Butkevičius iškrito 2–3 mėnesiams. K. Maksvytis neatmetė naujoko varianto į šią poziciją.

„Laukėme informacijos dėl Arno, neseniai ji paaiškėjo. Stebime rinką, žiūrėsime, kaip naujokas įsipaišo ir kurioje pozicijoje jis daugiausiai žais. Tuomet priimsime sprendimus“, – sakė K. Maksvytis.

– Ar tai, kad ALBA savaitgalio rungtynės su Miuncheno „Bayern“ buvo nukeltos, yra didelis varžovų pranašumas? Ypatingai, kai jūs dar vakar žaidėte Panevėžyje.

– Manau, kad taip. Žiūrėdami į tvarkaraštį matėme, kad reikės žaisti LKL ir po to iškart Eurolygoje, bet pamatėme, jog toks pat tvarkaraštis yra ir ALBA. Dabar varžovai turi pranašumą, juolab, kad paskutinėse rungtynėse nežaidė keli jų starto penketo krepšininkai. Visai nežinome, kas iš jų galės žaisti.

– Pastaruoju metu varžovas turėjo didelių sveikatos problemų, nežaidė svarbūs žaidėjai – Louisas Olinde, Sterlingas Brownas ir Mattas Thomasas. Ar turite kažkokios informacijos dėl jų pasirodymo antradienį?

– Kaip ir minėjau, visai neturime informacijos. Niekur neparašyta apie tai. Ruošiamės dideliam žaidėjų sąrašui. Jei jų nebūtų, tai mums palengvintų gyvenimą, bet ruošiamės, kad jie žais.

– Kiek apskritai A. Butkevičiaus netektis keičia visą rotaciją?

– Kažkiek prarandame fiziškumo, energijos. Daugiau minučių tenka Edgarui Ulanovui, vienintelis tikras trečias numeris. Pusantrų rungtynių žaidėme be Arno, pasitempė kiti žaidėjai ir kol kas labai gerai gavosi. Be abejo, tai didžiulė netektis.

– Edmondas Sumneris tik kelias dienas Lietuvoje. Kokį pirmą įspūdį jis paliko iš žmogiškosios pusės?

– Iš žmogiškosios – labai gerą. Užbėgsiu klausimams už akių, po vakar rungtynių daug kas bandė vertinti jo žaidimą. Šiaip tai vakar dar neturėjome jo mesti į aikštelę po skrydžio. Bet žiūrime, kaip greičiau jį įtraukti į procesą, dabar matome, kad geriausiai tai daryti per rungtynes. Tikiuosi, kad jis per savaitę dės kelis žingsnius į priekį ir įneš didesnį savo vaidmenį. Matosi, kad yra geras profesionalus sportininkas ir turėtų padėti mums.

– Bet turbūt planas yra jį pabandyti kažkiek laiko ir rytoj aikštėje?

– Be abejo.

– Komanda iškovojo dvi svarbias pergales paeiliui. Jaučiasi emocinio fono pakilimas viduje?

– Jaučiasi susimobilizavimas didesnis. Tiek Brady Maneko, po to ir Arno netektis kažkiek sumobilizavo mus. Pradėjome mažiau blaškytis, daugiau žaisti komandiškai tiek puolime, tiek gynyboje ir tai mums padėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA