Gausi kauniečių minia laukia Kalėdų eglutės įžiebimo | Kas vyksta Kaune

Gausi kauniečių minia laukia Kalėdų eglutės įžiebimo

/ R. Tenio nuotr.

Jau visai netrukus, pačioje Kauno širdyje, rotušės aikštėje, bus įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglutę, o smalsuolių minia jau traukia į renginio vietą, kad pirmieji pamatytų rengiamą koncertą ir įžiebimo momentą. Miestas šiais metais nusiteikęs lengvai Kalėdų nuotaikai, o šiai nuotaikai sukurti nepagailėta ir papuošimų. Kalėdų eglutės įžiebimą tiesiogiai stebėkite naujienų portale „Kas vyksta Kaune“.

Laisvės alėjos liepose tradiciškai sužibo tūkstančiai lempučių, o keliaujant link rotušės aikštės, kauniečius ir miesto svečius pasitinka žaliaskarių takas bei įvairūs papuošimai Vilniaus gatvėje.

Į rotušės aikštę atvykusius žiūrovus pasitinka paslaptingai uždengta eglutė, o aplink ją stūkso trys scenos, ant kurių pasirodys įvairūs atlikėjai, kurie surengs įspūdingą reginį prieš pagrindinę vakaro kulminaciją.

Įžiebimo koncertas ir inovatyvi scenos idėja

Pasak savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Agnės Augonės, įžiebimo koncertas šiemet bus visiškai kitoks, scenografiškai unikalus. Pirmą kartą Kaunas turės 360 laipsnių sceną aplink visą eglutę, planuojama įrengti tris pakylas, ant kiekvienos iš jų vyks tam tikras judesys.

Kaip minėjo A. Augonė, pagrindinės eglės įžiebimo renginyje koncertuos Evgenya Redko, Jurijus Veklenko, Ieva Zasimauskaitė, Justinas Jarutis, Jurga Šeduikytė, Free Straz ir Gabija Lokytė, o įžiebimo momentą vainikuos visiems puikiai žinomas duetas.

„Tikimės, kad kiekvienas atvykęs galės aiškiai matyti, girdėti ir pajusti Kalėdų eglės įžiebimo momentą. <…> Turbūt, nebeįsivaizduojame Jovanio be Remio Retro – renginį vainikuos jis. Bus ir kitų atlikėjų, choras, daug įvairių muzikinių numerių ir pasirodymų“, – vardijo Kultūros skyriaus vedėja.

Įžiebimo koncertas prasidės šeštadienį, 19.30 val., o šiek tiek anksčiau, nuo 19.10 val. renginio transliaciją pradės ir naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“.

Žmonės renkasi į eglutės įžiebimo šventę
Žmonės renkasi į eglutės įžiebimo šventę / R. Tenio nuotr.

Eglutę plunksnomis nubarstė angelas

Ne pirmus ir ne dešimt metų Kauno eglutės įvaizdį kurianti menininkė Jolanta Šmidtienė teigia, kad šiais metais, kai pasaulį kausto įvairios nelaimės, norėjosi sukurti lengvumo jausmą, todėl, šių metų eglutė puošiasi plunksnomis, pagamintomis iš neįprastos detalės – tvirtinimo dirželių.

Anot kūrėjos, šių metų dekoracijos suponuos į angelą, kuris praskrido pro miestą ir paliko savo pėdsaką – pribarstė plunksnų mieste.

„Pačio angelo čia nebus, tos literatūrinės dalies per daug nėra, bet turėjo būt sukurtas jausmas, tarsi per miestą skrido angelas ir kai kur pritūpęs paliko po plunksną, o jau Rotušės aikštėj tos plunksnos tokiu sūkuriu apkrito ir nusileido ant žemės. Žmonės prie tos lengvos plunksnos galės nusifotografuoti, pamąstyti. Jokių fejerverkų, jokių blizgučių, tiesiog lengva plunksna“, – su šypsena apie šiltą eglutės legendą kalbėjo ji.

Pagrindinis žaliaskarės akcentas, kaip ir kasmet, bus eglutės viršūnė, kuri primins angelo sparnų apkabinimą.

Iš viso reprezentacinės miesto erdvės puošybai bus panaudota apie 150 įvairaus dydžio plunksnų, nuo metro iki trijų. Dar didesnės suformuos vartus į Rotušės aikštę. Aplink eglę numatytos dekoracijos, pašnekovės žodžiais, bus sukurti gojeliai, kur ant suolelių tarp eglučių žmonės galės pasėdėti, nusifotografuoti, ir ten bus nutūpusios plunksnos.

Eglutės įžiebimo koncertas ir pačios žaliaskarės bei Rotušės aikštės papuošimų išpildymas miestui atsieis 330 tūkst. eurų.

Veiklos Rotušės aikštėje

Kauniečius ir miesto svečius organizatoriai kvies į žaidimą, pabandyti surankioti visas angelo pamestas plunksnas, o įvykdžius šį iššūkį – laukia dovanos.

„Kaip Jolanta minėjo, šių metų šūkis yra „Lengvos Kalėdos Kaune“, pagrindinis motyvas – praskridusio angelo. Visame mieste jis „išbarstė“ 15 plunksnų, tad miestiečius ir svečius kviesime pabandyti surasti plunksnas žaidžiant orientacinį žaidimą Senamiestyje. Įveikusiųjų užduotį laukia netikėtumai, mažos dovanėlės edukacijų erdvėje.

Tris vakarus prieš Kūčias aikštėje vyks kalėdinių giesmių koncertai, į kuriuos jungiasi ir mėgėjų meno kolektyvai, ir profesionalai, nuo mažųjų iki suaugusiųjų. Tuos vakarus kviečiame atvykti į Rotušės aikštę ir gal net giedoti kartu. Galbūt verta pamiršti asmeninį transportą ir ieškoti staigmenų viešajame. Po miestą važinės specialus kalėdinis transportas – pabandykite surasti tuos autobusus“, – pasinaudoti visuomeniniu transportu ragino A. Augonė.

Dar viena naujovė – vakaras, skirtas nevyriausybinėms ir labdaros organizacijoms, kurios pirmosios ištiesia pagalbos ranką, kai gyvenime būna sunku. Eglutės lankytojai galės susipažinti su šių įstaigų veikla. Anot A. Augonės, nemažas būrys organizacijų pareiškė norą prisiglausti viename iš kupolų.

Rotušės aikštėje veiks ir kalėdinis miestelis, kuriame lankytojų lauks Senelis Kalėda, gardžių desertų ir dekoracijų dirbtuvėlės, nemokami šventiniai atvirukai ir kalėdinis paštas bei įvairūs renginiai ir edukacijos. Miestelis veikti pradės per eglutės įžiebimo renginį ir kauniečius bei miesto svečius džiugins iki sausio 6 dienos. Darbo dienomis jis veiks 11-22 val., o savaitgaliais – 10-22 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA