„Kauno vandenys“ įspėja – šiuose mikrorajonuose gali suprastėti vandens kokybė | Kas vyksta Kaune

„Kauno vandenys“ įspėja – šiuose mikrorajonuose gali suprastėti vandens kokybė

Skaitytojų, „Kas vyksta Kaune“ grupės nuotr.

Šeštadienį Kauno vandens tiekimo tinklus trikdo įvairūs gedimai ir avarijos. Kaip užfiksavo „Kas vyksta Kaune“ grupės nariai, Chemijos gatvėje trūko magistralinis vandentiekio vamzdis. Tiekimą taip pat apsunkino gedimas elektros tinkluose.

„Chemijos gatvė burbuliuoja. Rekomenduoju aplenkti. Avarinei pranešta“, – apie 12.15 val. socialiniame tinkle įspėjo viena Kauno vairuotoja.

Maždaug po valandos, apie 13.15 val., „Kauno vandenys“ išplatino pranešimą, apie vidurdienį Chemijos gatvėje trūko magistralinė vandentiekio linija. Vandens tiekimas operatyviai buvo atstatytas, tačiau kurį laiką galimas vandens drumstumas.

„Vandens kokybė gali šiek tiek suprastėti Dainavos, Kalniečių mikrorajonuose, Pramonės prospekte. Atsiprašome už laikinus nepatogumus. Dedame visas pastangas kuo greičiau pašalinti avarijos padarinius. Dėkojame už supratingumą ir kantrybę“, – klientus informavo bendrovė.

Apie 13.30 val. „Kauno vandenys“ taip pat pranešė dėl gedimo elektros tinkluose sutrikus vandentiekio siurblinių darbą. Todėl laikinai kai kuriuose Kauno mikrorajonuose buvo nutrūkęs vandens tiekimas. Šią problemą žadėta išspręsti per artimiausią valandą.

Kai kurie kauniečiai panašiu metu teigė neturintys vandens Šilainiuose. Tuo tarpu Pramonės prospekte, pasak „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo, vanduo jau bėga, bet yra drumstas.

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) duomenimis, dėl stipraus vėjo nuverstų medžių ar nulaužtų šakų ir nutrauktų laidų elektros tiekimas sutriko apie tūkstančiui vartotojų. Daugiausiai žalos elektros linijoms šeštadienį fiksuota Klaipėdos bei Panevėžio regionuose.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienį vyraus pietvakarių, pietų vėjas, jo greitis sieks 9-14 m/s, vietomis galimi gūsiai iki 15–20 m/s. Sekmadienį vėjas turėtų rimti ir sieks 4-12 m/s, stipriausiai jis bus juntamas pajūryje.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA