Paaiškėjo Lietuvos rinktinės antrojo etapo tvarkaraštis | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo Lietuvos rinktinės antrojo etapo tvarkaraštis

delfi.lt 2023/08/29 19:21
Asociatyvi / J. Elinsko nuotr.

Tris komandas pirmame etape sutriuškinusi ir D grupėje triumfavusi Lietuvos rinktinė (3-0) dabar turės dvi laisvas dienas, o penktadienį pradės batalijas naujai suformuotame J pogrupyje.

Jame lietuviai ir juodkalniečiai tikrai susikaus su JAV krepšininkais bei Graikija arba Naująja Zelandija, kurios savo santykius išsiaiškins trečiadienį.

Būtent akistata su graikais arba naujazelandiečiais mūsiškiai penktadienį ir pradės antrąjį etapą. Tikslus rungtynių laikas dar nenurodytas (11 val. 40 min. arba 15 val. 40 min.). Laimėjus šį susitikimą bilietas į ketvirtfinalį praktiškai jau būtų mūsiškių kišenėse.

Bet kokiu atveju Lietuvos vyrai už pirmuosius varžovus turės viena diena daugiau poilsio. Be to, jiems gali labai praversti ir solidus 20 taškų skirtumas, kuriuo pavyko nugalėti Juodkalniją.

Sekmadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai galynėsis su vienais pagrindinių turnyro favoritų amerikiečiais (taip pat 11 val. 40 min. arba 15 val. 40 min.), kurie jau yra užsitikrinę pirmą C grupės vietą ir dar turi atsargoje rungtynes su Jordanija.

J grupėje komandos sužais po du mačus, o po jų dvi pajėgiausios rinktinės keliaus į ketvirtfinalį.

Primename, kad galingai startavę lietuviai planetos pirmenybėse 93:67 pranoko Egiptą, 96:66 – Meksiką ir 91:71 – Juodkalniją.

Pasaulio čempionatas svarbus ir tuo, kad šiame galima iškovoti tiesioginius kelialapius į kitų metų Paryžiaus olimpines žaidynes.

Europai numatytos dvi vietos – jas gaus aukščiausias vietas pirmenybėse užėmusios žemyno rinktinės, neskaitant Prancūzijos, kuri turi garantuotą vietą kaip žaidynių šeimininkė.

J grupės lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas):

J grupės lentelė (vieta, komanda, žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškų skirtumas)

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA