Ispanų spauda žvelgė į Š. Jasikevičių ir permainas Barselonoje: absoliutus chaosas, labai juokinga | Kas vyksta Kaune

Ispanų spauda žvelgė į Š. Jasikevičių ir permainas Barselonoje: absoliutus chaosas, labai juokinga

Lrytas.lt 2023/06/27 20:33
Šarūnas Jasikevičius / G. Bitvinsko nuotr.

Savaitės pradžioje „Barcelona“ krepšinio klubą sudrebinusios permainos trenerio kėdėje neliko neaptartos ir Ispanijos žiniasklaidoje. Pirmadienį „Barcelona“ oficialiai pranešė atsisakanti iki tol komandai vadovavusio Šarūno Jasikevičiaus paslaugų, o lietuvį trenerio pozicijoje pakeitė Rogeris Grimau.

Šaras Kataloniją paliks po trejų metų vadovavimo. 47-erių krepšinio specialistas iš Lietuvos buvo tapęs neatsiejamu „Barcelona“ ekipos veidu, o šios permainos trenerio kėdėje nustebino ir vietos specialistus.

Daug kritikos „Barcelona“ sprendimui pažėrė ir „Mundo Deportivo“ žurnalistas Jose Ignacio Huguetas.

„Prieš ketverius metus „Barcelona“ pradėjo naują projektą, kuriuo bandė sutvarkyti aplamdytą krepšinio sektorių. Jie troško ne tik laimėti titulus, bet ir atgaivinti sirgalių entuziazmą, kad jie vėl grįžtu į „Palau Blaugrana“ areną.

Pirmasis tikslas pavyko iš dalies, nes nepavyko iškovoti Eurolygos titulo, bet antrasis pasiektas su kaupu. O dabar viskas sugriuvo, tiesa prie to prisideda ir sunki finansinė situacija, bet tokius dalykus galima spęsti ir kitais būdais.

Lietuvį pakeičia Rogeris Grimau, kuris yra „Barcelona“ simbolis, bet neturi didžiulio žinių bagažo. Tai yra lengviausias, tačiau labai rizikingas planas.

„Barcelona“ taip pat turi rimtų problemų su vietiniais žaidėjais. „Barcelona“ drabužinėje niekas nesupranta, kas vyksta. Krepšinio sekcija dabar primena „Brolius Marksus“ – absoliutus chaosas ir tai yra labai juokinga“, – savo straipsnyje rašė jis.

Lietuvis prie „Barcelona“ komandos vairo stojo 2020 metais, perėjęs iš Kauno „Žalgirio“.

Per trejus metus Šaras laimėjo du Ispanijos lygos titulus ir du Karaliaus taurės trofėjus. Š. Jasikevičiui nepavyko laimėti tik Eurolygos taurės: du kartus jo vedama ekipa krito pusfinalyje, o kartą – finale.

Iš viso Šaras komandai vadovavo 268 mačuose, iš kurių buvo laimėtos 204 rungtynės.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA