Keliautojas A. Valujavičius patikslino, kada planuoja pasiekti Majamį | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius patikslino, kada planuoja pasiekti Majamį

Lrytas.lt 2023/04/17 19:44
STOP kadras iš vaizdo įrašo, asmeninio archyvo nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Pirmą kartą po 86 dienų šiandien žemę išvydęs keliautojas Aurimas Valujavičius taip pat patikslino, kada turėtų pasiekti kelionės tikslą.

„Dėl finišo Majamyje – turbūt jį pasieksiu maždaug balandžio 22–23 dienomis. Dar priklausys nuo vėjo. Čia gal labiau aktualu Amerikos lietuviams, kurie sakė nori iš anksto žinoti, nes nori nusipirkti bilietus iš kitų valstijų. Tai 22 arba 23 dieną, arba piečiau, arba šiauriau Majamio – tai irgi dar spręsis kelių dienų bėgyje“, – sakė A. Valujavičius.

Kiek anksčiau pirmadienį keliautojas pasidalino išskirtiniais kadrais – pirmą kartą po 86 dienų pavyko išvysti žemę.

„Šiandien pamatysiu žemę. Paskaičiavau, 86 dienas nemačiau žemės ir šiandien vakare turėčiau pamatyti vieną iš Bahamų salų. Bus keista“, – socialiniame tinkle „Instagram“ skelbė A. Valujavičius.

Kiek vėliau pasirodė ir vaizdo įrašas, kuriame keliautojas irkluoja pro audringą vandenyną.

„Žemė. Diena, kurios nepamiršiu“, – rašė keliautojas.

Praėjusios savaitės pabaigoje A. Valujavičius taip pat dalinosi, kad iki kelionės pabaigos liko jau nebedaug.

„Iki Majamio liko apie 320 jūrmylių. Pro salas reikės atidžiai ir tiksliai irkluoti. Tai bus reikalų“ , – praėjusią savaitę pasakojo keliautojas.

„Viskas juda į pabaigą, ačiū už šiltas žinutes, tikrai smagu gauti, vis dar gaunu ir gaunu. Reikės Majamyje labiau prisėsti prie jų. Nuotaikos geros, viskas gerai, sveikata – gerai, psichologija – labai gerai. Kai paskaitau komentarus, labai daug užuojautos žinučių, „Palauk“, „Tuoj pabaiga“, Dar susiimk“, ar „Nesijaudink, tuoj finišas, viskas bus gerai“, lyg mane laidotų žmonės.

Keista, nes aš gerai jaučiuosi, man čia nėra katorga. Katorga buvo Indonezijoje minti, tai lyginant – čia kaifas. Vienatvė, jokių žmonių, jokių problemų, niekas nezyzia, kur miegu, niekas nebando manęs išspirti iš miegojimo vietos. Ramybė totali“, – aną kartą kalbėjo A. Valujavičius.

Primename, kad A. Valujavičius į kelionę per Atlantą leidosi ankstų gruodžio 26 dienos rytą. Lietuvis šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą.

Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Siekdamas įtraukti visuomenę į istorinį, o kartu ir rekordinį plaukimą, A. Valujavičius kviečia jo kelionę sekti socialiniuose tinkluose: „Plaukdamas per Atlantą turėsiu palydovinį internetą, todėl manau, kad pavyks du kartus per savaitę į savo „YouTube“ kanalą įkelti trumpus video įrašus, po 2–3 nuotraukas į „Facebook‘ą“ ir „Instagram‘ą“, ir gal po vieną stories į dieną.“

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA