A. Valujavičius: pusiaukelė yra, o gal net truputį ir daugiau | Kas vyksta Kaune

A. Valujavičius: pusiaukelė yra, o gal net truputį ir daugiau

Aurimo Valujavičiaus nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Keliautojas Aurimas Valujavičius pasidalijo džiugia žinia – antradienį jis įveikė savo kelionės pusiaukelę. Socialiniame tinkle „Instagram“ kaunietis rašė, jog pasiekti pusiaukelę irkluojant jam pavyko per 57 dienas.

„Halfway! Yes! Pusiaukelė yra, o gal net truputį ir daugiau! Nors dabar silpnas vėjas mane pristabdė, bet judu į priekį“, – džiugia žinia savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje dalijosi A. Valujavičius.

Atlantu irkluojantis Aurimas savo įraše ilgesingai dalijosi prisiminimais iš Ispanijos ir tikino, kad vandenyne jam laikas bėga gerokai greičiau nei bet kurioje buvusioje kelionėje.

„Nemažai dalykų įvyko per tas 57 dienas, daug pamačiau bei patyriau ir keista pagalvojus, kad prieš du mėnesius dar Ispanijoje pusryčiams valgiau čiūras su šokoladu. O atrodo, kad amžinybę jau esu Atlante, nors iš kitos pusės laikas čia man greičiau bėga negu bet kurioje kitoje kelionėje.

Artėja Karibai, graži ir sudėtinga paskutinė atkarpa. Reikia toliau laikyti greitį ir savo režimą, dabar 4:30 ryto, baigiu valgyti pusryčius ir čiumpu irklus. Turim 2300 jūrmyles. Nestabdom!“ – rašė užsimotyvavęs keliautojas.

Naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Valujavičius šiai kelionei ruošėsi dvejus metus, o idėja leistis į Atlantą su irklais gimė plaukiant baidare Dunojumi.

Keliautojas, pasitelkdamas tik savo jėgą, siekia užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų.

Taip jis paminėtų 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei taptų pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu keliautoju lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA