Irdamasis Atlanto vandenynu A. Valujavičius greitu metu žada įveikti pusiaukelę | Kas vyksta Kaune

Irdamasis Atlanto vandenynu A. Valujavičius greitu metu žada įveikti pusiaukelę

A. Valujavičiaus nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Beveik prieš parą keliautojas Aurimas Valujavičius pasidalijo vaizdo įrašu iš Atlanto vandenyno. 43-ią dieną irkluojantis vaikinas greitu metu tikisi pasiekti kelionės pusiaukelę. Vaizdo įraše kaunietis paminėjo ir kylančią bangą bei neįtikėtinai didelį greitį.

„Šiandien, bičiuliai, banga kyla iki 3 metrų, dabar jau 3 metrai. Pakyla ir leidžiasi. Ten jau gerai pila lietutis, nežinau, ateis iki manęs ar neateis. Vakar buvo panašus dangus – kai kurie praeidavo šonu, kai kurie pro mane.

O dabar laikau tris mazgus. Iš tiesų, geras greitis. Nežinau, kiek ilgai tai truks. 3 mazgai yra kosmosas – beveik 6 kilometrai per valandą. Čia jau labai daug“, – detalizavo A. Valujavičius.

„Šiandien 43-ioji diena. Manau, kad po kokių 10-ties dienų turėčiau pasiekti kelionės pusiaukelę. Tai laukiam, matom, žiūrim. Debesėlių yra, visai gražūs, kol iki tavęs neateina. Bet šiandien tikrai palis“, – prognozavo vyrukas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad A. Valujavičius pasitelkdamas tik savo jėgą siekia užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą – perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų.

Taip jis paminėtų 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines bei taptų pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu keliautoju lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

„<...> Saulė gerai pleškina. Saulutės nusimato visai nemažai ateinančiom dienom. Paskui jos daugės ir daugės… Vanduo irgi šiltas, beveik 24 laipsniai.

Maistą valgau. Kasdien valtis netenka beveik po kilogramą svorio, tiek aš maisto valgau“, – vaizdo įraše dalijosi keliautojas.

Antradienį pozityvusis Aurimas pasidalijo įrašu ir savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. A. Valujavičius savo sekėjams pranešė apie svilinančią saulę ir palinkėjo neužmigti rutinoje.

„Švilpiam su vėjeliu!!! O saulė taip pat visu tempu svilina denį ir mane, bet nieko, Indonezijoje tikrai blogiau buvo“, – optimistiškai nusiteikęs socialiniame tinkle rašė Aurimas.

Aurimas Valujavičius / A. Valujavičiaus nuotr.

Keliautojo plaukimą per Atlanto vandenyną realiu laiku galite stebėti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA