Keliautojas A. Valujavičius, mosuodamas irklais, skaičiuoja dienas, kada išvys žemę | Kas vyksta Kaune

Keliautojas A. Valujavičius, mosuodamas irklais, skaičiuoja dienas, kada išvys žemę

delfi.lt 2023/04/14 22:10
Aurimas Valujavičius / A. Valujavičiaus asmeninio archyvo nuotr.

Jau ilgiau nei 3 mėnesius keliautojas Aurimas Valujavičius siekia didžiausios savo gyvenimo svajonės – plaukia per Atlanto vandenyną mosuodamas irklais po 14 valandų per parą. Jis tai daro vienas, be pagalbos ir palydos iš šono.

Vos prieš keletą dienų lūžo vienas keliautojo irklų, bet tai jo nestabdo – priešingai, suteikia dar daugiau motyvacijos užtikrintai plaukti finišo link. Radęs laisvą minutę, keliautojas pasidalijo savo mintimis apie tai, kas laukia paskutinėmis kelionės dienomis, rašoma pranešime spaudai.

„Paskutinėmis dienomis padaugėjo laivybos. Dabar per dieną pamatau po 2–3 laivus, kai anksčiau toks skaičius būdavo per mėnesį. O kai už 5 dienų pradėsiu kirsti Bahamų salas, laivų skaičius ženkliai išaugs. Su kai kuriais laivais per raciją susisiekiam pasisveikinti. Nors salos ir šalia, bet fiziškai nieko nematau ir jausmas toks, kad būčiau dar vidury vandenyno – vis tik mano matymo laukas yra apie 15 jūrmylių. Tai tikėtina, kad žemę išvysiu 2–4 dienų bėgyje, kai būsiu arčiau salų“, – pasakojo A. Valujavičius.

Jis pasidalijo ir tuo, kokias oro sąlygas tenka išgyventi.

„Padavė daugiau lietaus, bet šiaip oras tenkinantis. Nuplovė visas druskas nuo kūno. Aišku, Majamyje norėtųsi koją ant kranto dėti ne per liūtį, kurios dabar ten dažnas reikalas, tačiau aiškėja tai, kad man atplaukiant, turėtų būti geros oro sąlygos. Su Niallsu jau susiderinom maršrutus, kad priklausomai nuo vėjo galėtume pasirinkti kuriuo irkluoti ir saugiai pasiekti žemę.

Paskutinės dvi paros, tikėtina, bus su labai mažai miego, nes reikės naviguoti pro rifus ir mažas saleles, todėl daug valandų reikės sėdėti už irklų. Dėl to mano 6 valandų miegas per parą gali sumažėti iki poros. Bet šiaip viskas gerai. Nors kiek nuvargęs, bet batonėlių dar turiu ir iki mirties toli“, – pasakojo link Šiaurės Amerikos žemyno artėjantis keliautojas.

Šia kelione siekiama vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, A. Valujavičius taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA