Patyrus traumą svarbu nedelsti – „Nordclinic“ pacientams siūlo gydymą nuo diagnozės iki pilno atsistatymo | Kas vyksta Kaune

Patyrus traumą svarbu nedelsti – „Nordclinic“ pacientams siūlo gydymą nuo diagnozės iki pilno atsistatymo

Organizatorių nuotr.

„Nordclinic“ ortopedijos, bariatrijos ir neurologijos padalinys sutelkė profesionalus ir paruošė pilną gydymo planą pacientams nuo tikslios ir greitos diagnozės iki visiško atsistatymo. Tai itin svarbu patyrus traumą, ruošiantis operacijai ar po jos. Komandinis gydytojų ortopedų, abdominalinės chirurgijos, neurologų, kineziterapeutų darbas užtikrina, kad vienoje vietoje bus suteikta visa reikiama kvalifikuota pagalba, tad jau spėjo pelnyti ne tik Lietuvos, bet ir kitų pasaulio šalių pacientų pasitikėjimą.

Gerąją patirtį lemia ir kokybė, ir galimybė gauti gydymą greitai

Daugiausiai ortopedinių endoprotezavimo operacijų Lietuvoje atliekančios privačios klinikos „Nordclinic“ unikalumą lemia ne tik bendra atmosfera ir aukštą kvalifikaciją bei didelę patirtį turintys gydytojai, bet ir efektyvumas – kiekvieno paciento situacija sprendžiama greitai ir tiksliai – nuo diagnozės iki gydymo ir visapusiškos paciento priežiūros atsistatymo laikotarpiu.

Ortopedijos, bariatrijos ir neurologijos padalinyje populiariausios procedūros yra endoprotezavimas, artroskopijos, injekcijos, bariatrinės operacijos, miego sutrikimų gydymas, taip pat specializuota ortopedijos kineziterapija ir ankstyvoji reabilitacija.

Per metus čia atliekama šimtai ortopedinių ir bariatrinių operacijų. Vertindami gerąją patirtį ir kokybę, aukščiausio lygio specialistų profesionalumą ir galimybę gauti gydymą greitai, „Nordclinic“ renkasi pacientai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Airijos, UK, Kanados, US, Ispanijos, Skandinavijos šalių.

„Nordclinic“ ortopedija / Organizatorių nuotr.

Klinikoje atliktos ortopedinės operacijos atsitiesti ir sugrįžti į aktyvų sportą padeda ir sportininkams. Vienas iš pavyzdžių –74 metų sportininko iš Kanados istorija, kuriam patyrus traumą, po atliktos blauzdikaulio osteotomijos, pavyko grįžti į triatlono varžybas. 62-ejų ledo ritulio žaidėjas jau netikėjo, kad vėl galės mėgautis nuo vaikystės taip mėgstama veikla, tačiau pakeitus klubo sąnarį jis vėl aktyvus, o ilgai kankinęs skausmas ir diskomfortas išnyko.

Tai tik kelios iš daugelio sėkmės istorijų, tačiau tiek traumas patyrę profesionalūs sportininkai, tiek kiti pacientai vieningai sutaria, kad pastangos ir kvalifikuota pagalba gali daryti stebuklus – suteikti galimybę būti fiziškai aktyviems ir vėl gerai jaustis.

Spartaus sveikimo taktika – ankstyvoji reabilitacija

Kad pacientai sveiktų greičiau, „Nordclinic“ ankstyvoji reabilitacija gali būti taikoma jau pirmomis dienomis po atliktos endoprotezavimo operacijos bei įvairių ūmių ir lėtinių sportinių traumų. Svarbu atkreipti dėmesį, kad taikant ankstyvąją reabilitaciją „Nordclinic” klinikoje – neprarandama teisė ir į priklausančią reabilitaciją pagal TLK (sanatorijas, ir kt.)

Pasak „Nordclinic“ ortopedo – traumatologo Šarūno Tarasevičiaus, įprastai pacientas po operacijos išsiunčiamas į sanatoriją ir nebeturi ryšio su gydančiu gydytoju, kol po trijų mėnesių neateina laikas kontrolinei patikrai. „Nordclinic“ privalumas yra tas, kad kineziterapinės paslaugos yra tame pačiame pastate ir ortopedai – traumatologai turi nuolatinį ryšį su kineziterapeutu. Pooperacinio, reabilitacinio proceso metu – reabilituojantis kineziterapeutas visuomet turi galimybę pasitarti su operaciją atlikusiu gydytoju, kokie pratimai tinkamesni, žinoti, kokia buvo operacijos eiga.

Ortopedas Š. Tarasevičius / Organizatorių nuotr.

„Čia pacientas gauna individualų dėmesį, specializuotą programą, skirtingai nei tradicinėse reabilitacinėse įstaigose. Kiekvienam pacientui, atsižvelgiant į atliktą operaciją, galimybes, raumenų būklę – pritaikoma individuali programa, o pratimus galima atlikti ir grįžus į namus po reabilitacijos, kad gijimo procesas būtų greitesnis ir sklandesnis“, – komentavo „Nordclinic“ ortopedas – traumatologas Šarūnas Tarasevičiaus.

Padalinio kineziterapeutas – biomedicinos mokslų daktaras Laimonas Šiupšinskas atkreipė dėmesį, kad pacientai turi išskirtinę galimybę gydymą gauti nuo konsultacijos iki pilno funkcijos atstatymo. Atlikus endoprotezavimo operaciją, kineziterapija pradedama jau kitą dieną – tai spartaus sveikimo gydymo taktika, kai pacientas atlieka savarankiškus fizinius veiksmus.

Komandinis profesionalų darbas užtikrina ankstyvą diagnostiką ir gydymą iki visiško pasveikimo. Į gydymo procesą gali būti integruojamos šalčio kompresijos, elektros terapija, fiziniai pratimai, limfodrenažas, masažo procedūros, o jei reikia ir daug aktyvių gydymo būdų. Propaguojama aktyvi kineziterapija, kad pacientas pradėtų judėti kuo anksčiau ir sveiktų.

Sporto kineziterapija yra tinkama ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir visiems sportuojantiems, jaučiantiems skausmą, tad gali būti taikoma ir kaip prevencinė priemonė ar gydoma grupinės individualizuotos kineziterapijos sesijos metu.

Atliekamos net ir sudėtingiausios svorio mažinimo operacijos

Vienas labiausiai patyrusių chirurgų Rytų ir Vidurio Europoje bei Skandinavijoje – Almantas Maleckas pabrėžė, kad klinikoje atliekama vis daugiau sudėtingų, gyvenimo kokybę gerinančių operacijų, tokių kaip skrandžio apylankos operacija.

Operacijos atliekamos ir pacientams, turintiems labai didelį kūno masės indeksą, (virš 50), tokiais atvejais itin aktualu maksimaliai sumažinti komplikacijų riziką. „Nordclinic“ įdiegta kokybės sistema, vertinama komplikacijų tikimybė ir čia ji siekia vos 0,03 procento, tai rodo, kad prioritetas teikiamas aukščiausiai kokybei ir paciento saugumui.

„Čia dirba labai patyrusi, multidisciplininė komanda, sudaryta iš chirurgų, anesteziologų, operacinės personalo, slaugytojų, kurie turi patirtį gydant ne vieną tūkstantį, turinčių antsvorį pacientų ir atliekant sudėtingas operacijas“, – pažymėjo vienas iš laparoskopinės chirurgijos pradininkų Rytų ir Vidurio Europos regione, prof., dr. A. Maleckas.

Miego sutrikimų nustatymui – unikalus tyrimas

Klinikoje pasitelkiami ir inovatyvūs miego sutrikimų gydymo būdai. „Ieškant miego sutrikimų priežasčių gali būti atliekamas visos nakties polisomnografijos tyrimas, kurio metu fiksuojamas smegenų aktyvumas, miego stadijos, (atliekama elektroencefalograma), stebima širdies veikla, pulso dažnis, (daroma elektrokardiograma), vertinamas kvėpavimas ir jo metu dirbančių raumenų darbas – krūtinės ir pilvo judesiai, akių, apatinio žandikaulio, galūnių judesiai, knarkimas ir kiti skleidžiami garsai, kūno padėtis.

Kai kuriais atvejais, bendradarbiaujant su gydytoju psichologu, nemigai gydyti, gali būti taikoma psichoterapinė kognityvinė elgesio terapija, padedanti spręsti ne tik pačią problemą, bet ir priežastį“, – sakė „Nordclinic” miego specialistė, gydytoja neurologė E. Pajėdienė, sukaupusi klinikinės ir mokslinės patirties dirbant su neurologinėmis ligomis bei miego sutrikimais sergančiais pacientais.

„Nordclinic“ – atvira ir į pacientus orientuota klinika, teikianti plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos, bariatrijos, ortopedijos, ginekologijos, urologijos, dermatologijos, kosmetologijos paslaugas Vilniuje ir Kaune.

„Nordclinic“ ortopedijos, kineziterapijos, bariatrijos ir neurologijos padalinyje teikiamos šios paslaugos:

*Endoprotezavimo operacijos;
*Artroskopinės operacijos;
*Injekcijos į sąnarius;
*Rentgeno tyrimai;
*Specializuota ortopedijos kineziterapija;
*Gydomieji masažai;
*Skrandžio mažinimo operacijos;
*Neurologo ir psichoterapeuto konsultacijos.

Daugiau informacijos: www.nordclinic.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA