Ekspertai diskutavo apie Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos dabartį bei ateitį – Kas vyksta Kaune

Ekspertai diskutavo apie Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos dabartį bei ateitį

www.foto-grafija.lt

Medikus rengiančių aukštųjų mokyklų atstovai, medikai ir politikai aiškinosi, kas laukia šalies universitetinės medicinos, kuria kryptimi reikėtų eiti rengiant medikus. Taip pat, – ar gydytojus rengiančių universitetų lyderystė apskritai svarbi nacionalinei sveikatos ekosistemai?

Aktualią diskusiją Lietuvos sveikatos forume „Universitetai, medicina ir sveikatos apsaugos sistema: dabartis ir ateitis“ surengė du stiprūs šalies akademinės medicinos centrai – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) ir Vilniaus universitetas (VU).

Pasak LSMU atstovų, universitetams suvienijus jėgas, ekspertai įvardijo opiausias, skubiausiai taisytinas Lietuvos sveikatos apsaugos sistemos problemas ir pažymėjo, kad su akivaizdžiais sunkumais susiduria pati akademinė medicina. Sveikatos ekspertai į forumą susirinko, turėdami aiškią viziją apie žingsnius, kurių Lietuvoje būtina imtis skubiai.

Lietuvos sveikatos forumas / LSMU nuotr.

„Susitikimo metu pasirašytoje deklaracijoje akcentuojama, kad būtina užtikrinti kokybiškų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą tiek sveikiems, tiek sergantiems visuomenės nariams, pakankamą ir tolygiai didinamą finansavimą pažangiai ir tarptautiniu mastu pripažintai mokslinei veiklai, sveikatos priežiūros darbuotojų profesinio tobulėjimo galimybių ir motyvacijos auginimą, galimybes visiems sveikatos priežiūros ekosistemos dalyviams įsitraukti į sveikatos politikos formavimą bei aktyvią lyderystę skatinančių sprendimų priėmimą“, – tokie forume aptarti aktualiausi, neatidėliotinų sprendimų laukiantys klausimai išvardinti LSMU pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA