Subalansuotas protas ir kūnas: holistinis požiūris į mūsų sveikatą – Kas vyksta Kaune

Subalansuotas protas ir kūnas: holistinis požiūris į mūsų sveikatą

Organizatorių nuotr.

Šiandieniniame sparčiai besivystančiame pasaulyje proto ir kūno pusiausvyros palaikymas yra labai svarbus mūsų bendrai gerovei. Kas gali padėti tą pusiausvyrą palaikyti? Vienas iš būdų – tai holistinis požiūris į sveikatą ir holistinės medicinos metodų taikymas kasdieniame gyvenime. Įdomu sužinoti daugiau? Šiame straipsnyje plačiau apžvelgsime šią gydymo formą ir jos privalumus žmogaus organizmui.

Kas yra holistinė medicina?

Holistinė medicina – tai gydymo forma, kurioje atsižvelgiama į žmogų, kaip į visumą, apjungiant protą, kūną, emocijas ir dvasinius aspektus. Šis metodas padeda nustatyti ir gydyti ligos priežastis, o ne tik simptomus. Holistinėje medicinoje dažnai naudojami natūralūs ir neinvaziniai gydymo būdai. Holistinės medicinos specialistai, gydydami pacientą, taiko įvairius metodus – nuo įprastinių vaistų iki alternatyvių gydymo būdų.

Holistinės medicinos gydymo metodai

Holistinės medicinos specialistai atsižvelgdami į žmogaus sveikatos problemas ir jo poreikius, pritaiko jam optimaliausią gydymo programą, kuri padėtų pasiekti geriausius rezultatus. Pavyzdžiui, jei asmuo kenčia nuo migrenos, jam gali būti pasiūlyti ne tik vaistai, bet ir speciali mityba, vaistažolių papildai, fizinė terapija ar streso valdymo metodai. Holistinės medicinos gydymo metodus dažniausiai sudaro:

• Speciali dieta ir mityba: pasisakoma už subalansuotą mitybą, kurioje būtų visos reikalingos maistinės medžiagos ir tokiu būdu būtų padedama organizmui greičiau atsigauti. Mityba būna pritaikoma, atsižvelgiant į žmogaus poreikius. Pasitaiko, kad ne visuomet organizmas pasisavina reikiamą vitaminų ir mineralų kiekį iš maisto, todėl atsižvelgus į tam tikrų vitaminų trūkumą, gydytojas gali rekomenduoti maisto papildus. Tačiau svarbu, jog maisto papildai būtų kokybiški ir natūralūs, pavyzdžiui, vienas iš pasirinkimų galėtų būti NeoLife vitaminai. Žinoma, prieš renkantis maisto papildus verta pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju ar vaistininku.

Fiziniai pratimai: reguliari fizinė veikla, atitinkanti asmens kūno sudėjimą ir fizinį pasiruošimą.

Konsultavimas ir psichoterapija: darbas su psichine ir emocine sveikata, suvokiant, kad proto būsena neretai gali turėti įtakos mūsų fizinei sveikatai.

Darbas su kūnu: naudojant tokius metodus, kaip masažai, akupunktūra, chiropraktika ir, t.t.

Homeopatiniai preparatai: augalų ir vaistažolių naudojimas gijimo procesui sustiprinti. Jis dažnai papildomai naudojamas su kitais gydymo būdais.

Kaip išsirinkti holistinės medicinos specialistą?

Pirmiausia turite išsigryninti savo poreikius ir kokias sveikatos problemas norite išspręsti. Ar domitės tam tikra terapija, tokia kaip akupunktūra, natūropatija ar siekiate labiau integruoto požiūrio, kuris derintų įvairius gydymo būdus? Tuomet labai svarbu yra patikrinti konkretaus specialisto kvalifikaciją.

Taip pat labai svarbu, kad specialisto požiūris atitiktų jūsų asmeninius įsitikinimus ir sveikatos filosofiją. Kai kurie specialistai gali labiau koncentruotis į dietą ir mitybą, tuo tarpu kiti į fizinę ar psichologinę terapiją.

Atkreipkite dėmesį ir į kitų pacientų rekomendacijas. Jei yra tokia galimybė, užsirašykite pirmai bandomajai konsultacijai, kurios metu užduotumėte jums rūpimus klausimus ir pasižiūrėtumėte ar jums tinka to specialisto darbo metodai ir bendravimo būdas.

Kodėl yra svarbus visapusiškas rūpinimasis savo sveikata?

Pirmiausia, visapusiškas rūpinimasis savo sveikata yra puiki prevencinė priemonė, galinti apsaugoti mus nuo ligų, veiksmingiau valdyti lėtines ligas ir palaikyti gerą sveikatą.

Žmogus visapusiškai rūpindamasis savo sveikata ir matydamas rezultatus ima suvokti, kad jo pasirinkimai ir gyvenimo būdas turi įtakos jo bendrai sveikatai, o šis suvokimas įgalina jį tapti atsakingu už savo paties gerą būseną. Holistinis požiūris į sveikatą gerina savijautą, veda į gyvybingumą ir skatina subalansuotą gyvenimo būdą.

Suprasdami ir taikydami holistinius principus mes galime judėti labiau subalansuoto, pilnaverčio ir harmoningesnio gyvenimo link.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA