Naujausiomis žiniomis iš pasaulinio kongreso besidalinantys gydytojai apie grožio procedūras: „Šį klausimą užduoti privalote“ (foto) – Kas vyksta Kaune

Naujausiomis žiniomis iš pasaulinio kongreso besidalinantys gydytojai apie grožio procedūras: „Šį klausimą užduoti privalote“ (foto)

Kongresas Monake / Organizatorių nuotr.

„Dažnai medicininė informacija yra tokia svarbi, kad ją turi žinoti kiekvienas, savimi besirūpinantis žmogus. Neklausiantieji specialisto apie naudojamų produktų klinikinius tyrimus, po procedūros gali labai nusivilti. Tad, mes norime pasidalinti ne tik naujausiomis žiniomis, bet ir svarbiomis rekomendacijomis, aptartomis pasauliniame kongrese“, – kalba Kauno „Sokrato“ klinikos profesionalai, nuolat savo patirtį papildantys aukščiausio lygio tarptautinėse konferencijose.

Dėmesys – kokybiškam amžėjimui

Šį pavasarį gydytojų, dermatologų, estetinės ir funkcinės chirurgijos specialistų dėmesys yra atkreipiamas į vieną svarbiausių šių laikų aktualijų – visuomenės siekį amžėti kokybiškai.

Tam, kad būtų įmanoma pagerinti odos būklę, pristabdyti senėjimo procesus bei kuo ilgesnį laiką išsaugoti jaunystę, mokslininkai kuria naujus produktus. Patys aktualiausi jų pasiekimai pristatyti ir prestižiniame „AMWC“ estetinės medicinos kongrese Monake.

„Kongrese mes matome naujausias tendencijas, užmezgame ryšius, keičiamės patirtimi. Taip pat tarsi pasitikriname, ar mūsų taikomi gydymo metodai sutampa su pasauline praktika. Įdomu stebėti, kaip tobulėja kuriamų lazerių funkcijos, kiek daug jų pagalba galime išgydyti ginekologinių ligų, išvengdami operacinio gydymo“, – pastebi „Sokrato“ klinikos akušerė, ginekologė Violeta Tamulienė, besispecializuojanti ir vaisingumo srityje.

Jai antrino medicinos gydytojas Karolis Pampikas pabrėždamas, jog išskirtiniame specialistų tobulėjimui skirtame renginyje aktualiausios temos vystytos net keliomis kryptimis – skirtingų procedūrų apjungimo, grožio planų sudarymo, natūralaus ir neatpažįstamo amžėjimo, egzosomų pritaikymo bei komplikacijų valdymo.

„Individualūs planai konkrečiam klientui tampa klinikų prioritetu. Žmonės nebenori būti panašūs į socialinių tinklų žvaigždes ar vieni kitus. Jie siekia tokio rezultato, kuris neleistų identifikuoti, kas ir kaip buvo atlikta. Tarkim, matote, kad moters oda švyti, yra jaunatviška, bet nežinote, kaip jai pavyko sukurti pailsėjusio, energijos kupino veido efektą“, – pastebi K. Pampikas.

Kongresas Monake / Organizatorių nuotr.

Stiprybė – grožio planai

Jo teigimu, viena iš „Sokrato“ klinikos stiprybių yra ilgalaikių grožio planų sudarymas. Šioje srityje besispecializuojantis gydytojas sako, jog jo užduotis – kartu su kolegomis klientui parinkti efektyviausias procedūras ir produktus, tam, kad būtų užtikrinta pacientų gerovė, komplikacijų valdymas bei būti pasiekti ilgalaikiai rezultatai.

„Apjungti skirtingas procedūras, jas adaptuoti konkrečiam žmogui gali tik nuolat besitobulinantys specialistai. Jie, siekdami žinių, įprastai numato, ir kaip valdyti rizikas, kurios yra neišvengiamos visose srityse. Vadovėlių apie gražių senėjimą, pritaikant inovacijas, nėra, todėl kongresai tampa viena iš priemonių įgyti patikrintos informacijos“, – sako K. Pampikas.

Pasak „Sokrato“ klinikos med. m. dr. akušerės, ginekologės Linos Mockevičienės, „AMWC“ kongrese visa diena buvo paskirta estetinės ginekologijos paskaitoms. Jų metu didelis dėmesys skirtas makšties ir tarpvietės procedūroms po gimdymo, siekiant pagerinti moters gyvenimo kokybę. Taip pat pristatyti nauji radiodažnio aparatai, skirti makščiai atjauninti ir lytiniams santykiams gerinti.

„Sokrato“ klinika / Organizatorių nuotr.

„Kongreso metu sužinojau daug naudingos informacijos, kurią galėsiu pritaikyti klinikinėje praktikoje“, – neabejoja pašnekovė.

Renginys plačiu paskaitų sesijų pasirinkimu sužavėjo ir „Sokrato“ kliniką jame atstovavusią dermatovenerologę Pauliną Grušelionytę.

„Šiemet daugiausia dėmesio skyriau odos regeneracinių procedūrų paskaitų sesijoms, botulino toksino injekcijų tobulinimui, ilgaamžiškumo bei cheminių šveitiklių paskaitų sesijoms. Smagu ir tai, kad į pasaulinius kongresas susirenka specialistai iš visų pasaulio šalių, pranešėjai dalindamiesi savo patirtimi suteikia žinių ir apie kitų žemynų estetikos tendencijas, ten esančias estetines problemas – kaip pvz. hiperpigmentacija, – kalba gydytoja, – Labai gera susimatyti su kolegomis iš „Aesthefill“, „RegenLab“, „Sunekos“ bei „Teoxane“ – su šiomis kompanijomis dirbu ne pirmus metus ir smagu juos išvysti tokio lygio renginiuose. Džiaugsiuosi dirbdama su geriausiais pasaulinėje rinkoje“.

Produktai yra ir Lietuvoje

Būtent P. Grušelionytės įvardintos įmonės kongrese Monake sulaukė ypatingo dėmesio.

Pasak „Teoxane“ atstovės Olhos Suhaniak, vienas iš sėkmingiausių kompanijos produktų yra hialurono rūgšties injekcijos. Hialurono rūgštis yra viena iš geriausių, patikimiausių ir vienareikšmiškai populiariausių priemonių norint sumažinti raukšles ar atsiradusias linijas veide.

„Mūsų gaminys sukuria natūralų efektą ir nepaveikia veido raumenų, todėl jis nepakeičia ir „neužšąldo“ mimikos. Tai aktualu ne tik siekiantiems jaunatviškumo, bet ir tiems, kurių estetinė išvaizda yra darbo įrankis. Mūsų injekcijas labai vertina aktorės – joms svarbu ir puikiai atrodyti, ir veido išraiška perteikti emocijas“, – sako pašnekovė.

Apie pagrindinius „Sunekos“ privalumus kongrese pasakojo gydytojas Tiziano Cameroni. Jo teigimu, tai yra injekcijos, kurioms naudojamos natūraliai organizme sintetinamos amino rūgštys ir hialurono rūgštis. Todėl „Sunekos“ pasižymi ne tik odą drėkinančiu, bet ir iš vidaus ją atjauninančiu poveikiu.

Vienas iš „RegenLab“ vadovų Antoine Turzi akcentavo produktus, turinčius atliktus klinikinius tyrimus.

„Mūsų tikslas – efektyvios ir saugios PRP procedūros. Tai, ką kuriame, iš tiesų labai skiriasi nuo rinkoje esančių panašių produktų, todėl klientams visada rekomenduojame atkreipti dėmesį į mokslinę produkto analizę“, – sako A. Turzi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA