Nemokama pagalba žalingai alkoholį vartojantiems Kauno rajono gyventojams | Kas vyksta Kaune

Nemokama pagalba žalingai alkoholį vartojantiems Kauno rajono gyventojams

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Priklausomybė nuo alkoholio bei psichotropinių medžiagų – viena opiausių visuomenės problemų šiandien. Dėl šios priežasties, susiduriantiems su žalingo ar rizikingo alkoholio vartojimo problema Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siūlo nemokamą, savo naudą jau įrodžiusį problemos sprendimo būdą – kviečia į reguliarius, anoniminius, individualius susitikimus su profesionaliais priklausomybės konsultantais.

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro priklausomybės konsultantų užduotis – padėti gyventojams kovoti su alkoholio sukeliamų priklausomybių žala. Anonimiškai teikiamų konsultacijų pagalba nuo priklausomybės kenčiantis asmuo gali gauti visapusišką jam reikalingą informaciją, patarimus, motyvaciją ar net palaikymą sprendžiant savąsias priklausomybės problemas.

Taip pat į priklausomybės konsultantus gali kreiptis ir nuo alkoholio problemą turinčio šeimos nario kenčiantys Kauno rajono gyventojai.

„Nuoširdžiai džiaugiamės, jog bendradarbiaujant su Kauno rajono seniūnijose dirbančiais socialiniais darbuotojais, Kauno rajono socialinių paslaugų centro atvejo vadybininkais, Kauno apygardos probacijos tarnyba bei Kauno rajono savivaldybės administracijos vaiko gerovės komisija sparčiai didėja priklausomybės konsultantų teikiamų paslaugų svarba ir žinomumas, mažinama stigma dėl pagalbos kreipimosi ir, kartu, plečiamas pagalbos nuo priklausomybės kenčiantiems galimybių ratas“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius Laurynas Dilys.

Visuomenės sveikatos biuro direktoriaus teigimu, pagrindiniai priklausomybės konsultantų uždaviniai yra įvardinti ir parodyti dėl priklausomybės ar žalingo vartojimo kylančias problemas šeimoje ir suplanuoti pagalbą visiems jos nariams.

Taip pat, motyvuoti rizikingai vartojančius alkoholį keisti žalingus gėrimo įpročius bei skatinti priklausomus nuo alkoholio asmenis, jų šeimos narius kreiptis dėl psichoterapinio gydymo. Galiausiai, priklausomybės konsultantai teikia paramą ir jau sveikstantiems, gydymo nuo priklausomybių programą baigusiems Kauno rajono gyventojams.

„Konsultantai dirba tik mokslu grįstais kovos su priklausomybėmis metodais, o teikiamos paslaugos yra absoliučiai anoniminės – registruojantis nereikia pateikti nei savo vardo, nei kitų asmeninių duomenų. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį, kad registracija į konsultaciją yra itin paprasta. Tereikia tik pasiskambinti nurodytu telefonu ir pasirinkti tinkamiausią Kauno rajono seniūniją. Konsultacijai nereikalingas net ir gydytojo siuntimas“, – sako Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro direktorius.

Priklausomybės konsultantų paslaugos teikiamos aštuoniose Kauno rajono savivaldybės miestuose gyvenvietėse: Čekiškėje, Zapyškyje, Karmėlavoje, Raudondvaryje, Ežerėlyje, Piliuonoje, Vilkijoje ir Garliavoje. Prieš atvykstant būtina susitarti konsultacijos laiką telefonu +37060388106.

Konsultacijų grafiką Kauno rajono gyventojai gali rasti ČIA, o daugiau informacijos ir naujienų – socialiniame tinkle „Facebook“, Kauno rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro profilyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA