Pasiklydo tarp mirčių nuo koronaviruso: pakoreguota infekcijos aukų statistika | Kas vyksta Kaune

Pasiklydo tarp mirčių nuo koronaviruso: pakoreguota infekcijos aukų statistika

BNS 2020/04/25 11:57
Asociatyvi / V. Balkūno nuotr.

Šeštadienį, balandžio 25 dieną, Vyriausybė skelbia, kad nuo koronaviruso infekcijos mirė 41 sergantis žmogus, tačiau penktadienį Nacionalinės visuomenės sveikatos centro atstovė Rolanda Lingienė spaudos konferencijoje pranešė, kad iš viso koronaviruso aukų yra 42.

R. Lingienė šeštadienį komentavo BNS, kad tik vėliau penktadienį paaiškėjo, jog vienas iš mirusių asmenų jau buvo pasveikęs nuo koronaviruso ir jo mirtį lėmė kitos priežastys, todėl ir pakoreguota statistika iš 42 į 41. Pasveikimas nuo COVID-19 nustatomas tada, kai du tyrimai su 24 valandų pertrauka yra neigiami.

„Vakar dieną Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją iš Klaipėdos universitetinės ligoninės apie dvi mirtis nuo COVID-19 ir vėlai vakare gautas kitas pranešimas dėl vieno asmens diagnozės pakeitimo, tai yra, paneigta COVID-19 diagnozė. (…) Antrojo tyrimo rezultatai buvo gauti jau po paciento mirties, tai mirė ne dėl COVID-19. Tokia buvo ligoninės diagnozė“, – sakė R. Lingienė.

„Taip nutinka, to neišvengsi, tai – ne klaidos“, – pridūrė R. Lingienė.

Šeštadienio ryto duomenimis, šalyje patvirtinta 16 naujų koronaviruso atvejų. Bendras užsikrėtimų skaičius šalyje siekia 1426 atvejus, pasveikusiųjų – 460.

Per penktadienį ištirta 7956 ėminių, iš viso ištirta beveik 99 tūkst. ėminių.

Tyrimus dėl koronaviruso atliko 13 laboratorijų, daugiausiai – 2155 ėminiai – ištirti Kauno klinikose. Neištirtų liko 3003 ėminių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA